Τα επόμενα τρία βήματα Τραμπ που θα ξεσηκώσουν (και πάλι)

Ντόμινο αντιδράσεων προκλήθηκε μετά την υπογραφή του αντιμεταναστευτικού διατάγματος από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Πλέον η ανθρωπότητα αναμένει να δει ποιο θα είναι το επόμενο βήμα του Πλανητάρχη, ο οποίος, όπως φαίνεται, θα "πατήσει" σε νέα μεταναστευτικά μέτρα, αλλά και σε δικαιώματα ομοφυλοφίλων.

"Επίθεση" στην Ινδία

Ο Τραμπ φέρεται να έχει ήδη προγραμματίσει όπως θέσει σε ισχύ

αυστηρότερους κανόνες για έκδοση της H1B κάρτας κατά Ινδών μεταναστών.

Πρόκειται για ένα εκ των τεσσάρων προσχεδίων διαταγμάτων που διέρρευσαν στον αμερικανικό Τύπο. Κάτι τέτοιο αναμένεται να επηρεάσει χιλιάδες Ινδούς εργάτες, οι οποίοι μεταναστεύουν στις ΗΠΑ κάθε χρόνο. Ο Τραμπ θεωρεί ότι μέσα από τις αποφάσεις αναμένεται να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας στις Πολιτείες.

Πλήγμα για τους κολοσσούς τεχνολογίας

Δεν αποκλείεται η στόχευση του Τραμπ να είναι οι ίδιες οι εταιρείες τεχνολογίας. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg, ο στόχος του Τραμπ δεν είναι άλλος από τα προγράμματα που αφορούν σε κάρτες για εργασία στις ΗΠΑ, κάρτες στις οποίες εταιρείες τεχνολογίας βασίζονται για την εργοδότηση χιλιάδων εργαζομένων.

Το εκτελεστικό διάταγμα, παρόλο που προς το παρόν είναι σε μορφή προσχεδίου, εάν θεσπιστεί, αυτό θα σημαίνει τεράστιες αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο κολοσσοί όπως Apple, Microsoft, και Amazon εργοδοτούν τους υπαλλήλους τους.

Κι αυτό γιατί μέσα από το διάταγμα, οι εταιρείες θα πρέπει να βάλουν σε προτεραιότητα τους Αμερικανούς πολίτες.

Κατά των ομοφυλοφίλων και με διάταγμα;

Τα διατάγματα που έπονται δεν θα αφορούν αποκλειστικά στους ξένους πολίτες, αφού δημοσιεύματα στον Τύπο θέλουν, επίσης, τον Τραμπ να υπογράφει αντι-ομοφυλοφιλικό διάταγμα.

Συγκεκριμένα, πηγές που μίλησαν στο LGBTQ Nation ζητώντας να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, αναφέρουν ότι το διάταγμα θα επιτρέπει τη διάκριση κατά ομοφυλοφίλων σε διάφορους χώρους, όπως το περιβάλλον, τις κοινωνικές υπηρεσίες, τις επιχειρήσεις και την υιοθεσία παιδιών.

Μάλιστα, το LGBTQ Nation υποστηρίζει ότι το διάταγμα αυτό θα ανακοινωθεί εντός ωρών.

Πάντως, το διάταγμα Τραμπ κατά μεταναστών από επτά χώρες έφερε τα πάνω κάτω τόσο σε κοινωνικό επίπεδο, με πολίτες να διαδηλώνουν στις ΗΠΑ και σε άλλη μέρη του κόσμου, όσο και σε πολιτικό, με πιο πρόσφατο την αποπομπή της Υπουργού Δικαιοσύνης… επειδή διαφώνησε.

Keywords
Τυχαία Θέματα