Υπ.Μεταφορών-λιμάνι: Oμαλή η μετάβαση στο νέο καθεστώς

Ομαλά κύλησε η μετάβαση στο νέο καθεστώς για το λιμάνι Λεμεσού, η εμπορικοποίηση του οποίου αποτελεί έργο στρατηγικής σημασίας σύμφωνα με το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο σημειώνει ότι κάποια προβλήματα που παρουσιάστηκαν αναμένεται να επιλυθούν εντός εύλογου χρονικού διαστήματος.

«Σε νέα εποχή μπήκε στις 29 Ιανουαρίου 2017 το Λιμάνι Λεμεσού, με την επίσημη ανάληψη των εμπορικών του δραστηριοτήτων από τους νέους διαχειριστές», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου.

Προστίθεται

ότι «η Eurogate Container Terminal Limassol Limited ανέλαβε τη διαχείριση του τερματικού σταθμού εμπορευματοκιβωτίων, η DP World Limassol Limited τη διαχείριση του τερματικού σταθμού γενικού εμπορίου και επιβατικού και η P&O Maritime Cyprus Ltd ανέλαβε τις θαλάσσιες υπηρεσίες».

Σύμφωνα με το Υπουργείο Μεταφορών «η μετάβαση στο νέο καθεστώς κύλησε ομαλά».

Αναγνωρίζεται ότι «παρουσιάστηκαν, όπως ήταν αναμενόμενο, κάποια προβλήματα, τα οποία, ωστόσο, αναμένεται να επιλυθούν εντός εύλογου χρονικού διαστήματος».

Το Υπουργείο Μεταφορών, αναφέρεται, «σε συνεργασία με τους νέους διαχειριστές, θα πράξει ότι είναι δυνατόν για την επίλυση των όποιων θεμάτων παρουσιαστούν στην πορεία».

«Η εμπορικοποίηση του λιμένα Λεμεσού συνιστά ένα μεγαλεπήβολο έργο, το οποίο θα αποφέρει σημαντικά οφέλη για τη χώρα μας», σημειώνεται.

Αποτελεί, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ένα έργο στρατηγικής σημασίας καθώς, όχι μόνο θα βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα του λιμανιού για τις επόμενες δεκαετίες αλλά θα συμβάλει στην περαιτέρω αναζωογόνηση της οικονομίας και στην αύξηση των ρυθμών ανάπτυξης».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα