"Είναι δεύτερη μάνα.." - Η Τζο που έσωσε δίδυμα απο πυρκαγιά

Το ελάχιστο ευχαριστώ που μπορούσε να δώσει σε 50 συνανθρώπους μας, έδωσε σήμερα η πολιτεία και η Αστυνομία Κύπρου σε μια σεμνή τελετή στην Δημοσιογραφική Εστία Κύπρου.

Στην παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνά Νικολάου αλλά και του Αρχηγού Αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου, τιμήθηκαν συνάνθρωποί μας, ήρωες της διπλανής πόρτας.

Είναι οι πολίτες, που όπως ανέφερε και στη χαιρετιστήρια ομιλία του ο Αρχηγός Αστυνομίας, με τις εξαιρετικές

πράξεις και ενέργειές τους συνέβαλαν, κατά το 2016, στο έργο της Αστυνομίας προσέφεραν υπηρεσίες στην κοινωνία και στον συνάνθρωπό τους, αποτελώντας λαμπρά παραδείγματα ανθρωπιάς, αλτρουισμού και αλληλεγγύης.

Με κινητήριο δύναμη την ανθρωπιά, την ανιδιοτέλεια και την ανθρώπινη αλληλεγγύη, διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στο έργο της πολιτείας για την επίτευξη της ασφάλειας, αναπτύσσοντας στενή συνεργασία με την Αστυνομία. Χωρίς κανένα προσωπικό όφελος, οι άνθρωποι αυτοί έδωσαν μαθήματα προσφοράς και αποτελούν υπόδειγμα για την προαγωγή των αξιών της εντιμότητας, του εθελοντισμού και της δικαιοσύνης στον τόπο μας, όπως ανέφερε ο Ιωνάς Νικολάου.

Ο φύλακας άγγελος, που έσωσε δίδυμα αγγελούδια

Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από συγγενείς και φίλους των ανθρώπων αυτών. Πηγαίο το χειροκρότημα και τα αισθήματα συγκίνησης, όταν στο βήμα ανέβηκαν οι συμπολίτες μας, άνθρωποι της διπλανής πόρτας, για να τιμηθούν.

Λένε πολλές φορές πως όσα δεν φέρνει ο χρόνος τα φέρνει η στιγμή, που θα είναι αρκετή για να φέρει το κακό. Αν ο χρόνος ήθελε να φέρει την κακιά στιγμή για τα δυο αγγελούδια της κυρίας Δέσποινα Κωνή, μάλλον ο δικός της φύλακας άγγελος στάθηκε βράχος. Τη λένε Τζοράνα και σήμερα ήταν ανάμεσα στους 50 ήρωες της διπλανής πόρτας που βράβευσε η πολιτεία.

Το βράδυ του περασμένου Οκτώβρη, της σημάδεψε τη ζωή. Δεν σκέφτηκε τίποτα, όταν στο σπίτι που εργάζεται άναψε πυρκαγιά, αιτία ελαττωματικών καλωδίων στις παροχές του σπιτιού.

Οι μαύροι καπνοί είχαν κυκλώσει το σπίτι και η έννοια της μοναδική: τα δυο δίδυμα αγγελούδια, ηλικίας 2μισι ετών τότε, τα οποία κοιμούνταν στο υπνοδωμάτιό τους. Οι αδηφάγες φλόγες τύλιγαν το σπίτι, τόσο που το έκαναν απροσπέλαστο και για τους γείτονες που δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν το σπίτι.

Δεν σκέφτηκε τίποτα, όταν έβαλε ένα μαντήλι στο πρόσωπό της και ανέβηκε τις σκάλες. Αφού πήρε τα δυο αγγελούδια στην αγκαλιά της, κατέβηκε καθιστή τις σκάλες, χωρίς να μπορέσει να κρατηθεί από τις σκάλες, οι οποίες ήταν μεταλλικές και καιγόντουσαν.

Η ίδια η Τζοράνα δεν θέλει να πει πολλά. Χαμογελάει και λέει ότι έκανε αυτό που έπρεπε. «Δεν σκέφτηκα κάτι, μόνο να σώσω τα παιδιά», λέει η ίδια με φειδώ, όταν της ζητάμε να μας περιγράψει το πώς ένιωσε.

«Μια άγνωστη δύναμη της έλεγε να συνεχίσει», μας λέει η κ. Κωνή. Η παρέμβαση της Τζοράνας ήταν καθοριστική. Τα λεπτά ήταν καθοριστικά, τόσο που θα μπορούσαν να στοιχίσουν τη ζωή στα δυο δίδυμα αγγελούδια.

Τα τελευταία λόγια της κ. Κωνή, συγκλονίζουν… «Είναι η δεύτερη μάνα των παιδιών μου..».

Θυμηθείτε εδώ το σχετικό περιστατικό, σε παλαιότερο ρεπορτάζ του SigmaLive

Keywords
Τυχαία Θέματα