Χωρίς εκπλήξεις η δεύτερη ημέρα προϋπολογισμού στη Βουλή

Δεύτερη ημέρα προϋπολογισμού για την Ολομέλεια της Βουλής σήμερα, με τους βουλευτές να συνεχίζουν τη συζήτηση, όχι μόνο για τα οικονομικά της χώρας, αλλά και για το Κυπριακό.

Εξάλλου, οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, χθες, έδωσαν κατά πολύ εντονότερο «τόνο Κυπριακού», παρά προϋπολογισμού, καθώς το μεγαλύτερο κομμάτι των ομιλιών τους περιλάμβανε το κρίσιμο θέμα της επανεκκίνησης των συνομιλιών στη Γενεύη και τα όσα έχουν γίνει ως τώρα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Κυβέρνηση.

Μέχρι στιγμής, υπέρ της ψήφισης

του προϋπολογισμού έχουν τοποθετηθεί το ΔΗΣΥ, το ΔΗΚΟ και το Κίνημα Αλληλεγγύη, ενώ κατά το ΑΚΕΛ, η ΕΔΕΚ, η Συμμαχία Πολιτών, το Κίνημα Οικολόγων και το ΕΛΑΜ, γεγονός που εν πολλοίς προεξοφλεί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Η σημερινή διαδικασία, στην οποία καταθέτουν τις θέσεις τους οι βουλευτές των κομμάτων άρχισε στις 9:00 και θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με τον προγραμματισμό στις 20:00.

Σημειώνεται ότι κατά τη χθεσινή Σύσκεψη Αρχηγών, αποφασίστηκε η ψήφιση του Κρατικού Προϋπολογισμού να γίνει στις 15:00 το απόγευμα της Τετάρτης, καθώς το πρωί της ίδιας μέρας θα διεξαχθεί η έκτακτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου με θέμα το Κυπριακό.

Πράσινο φως από Ευρωπαίους στον προϋπολογισμό

Εν τω μεταξύ, ο προϋπολογισμός της Κύπρου για το 2017, έλαβε χθες την έγκριση και των Eυρωπαίων υπουργών οικονομικών, με τη σημείωση ότι αν υπάρξει απόκλιση από τους δημοσιονομικούς στόχους, όπως έχει προειδοποιήσει στις εκτιμήσεις της η Κομισιόν, τότε θα πρέπει να ληφθούν «σοβαρά μέτρα».

Μιλώντας στο SigmaLive χθες βράδυ κατά τη διάρκεια διαλείμματος της συνεδρίασης του Eurogroup, ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης τόνισε ότι αισθάνεται ιδιαίτερα αισιόδοξος για τον προϋπολογισμό και τις επιδόσεις της Κύπρου το 2017, καθώς αυτός, όπως και οι προϋπολογισμοί των τελευταίων τριών ετών, καταρτίστηκε στη βάση πολύ συντηρητικών εκτιμήσεων.

«Δεν έχουμε ανάγκη τις υποδείξεις της Κομισιόν για να λάβουμε τα αναγκαία μέτρα. Σε περίπτωση που παρατηρήσουμε αποκλίσεις, η Κυβέρνηση θα επιδιώξει να κάνει από μόνη της ό,τι χρειάζεται, όπως έκανε και τα προηγούμενα χρόνια, κρατώντας τον προϋπολογισμό κοντά στο ισοζύγιο. Το δικό μας ενδιαφέρον για μια σταθερή και συνετή πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών της Κύπρου, είναι πολύ μεγαλύτερο από το ενδιαφέρον της Κομισιόν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Follow @Christos_mich
Keywords
Τυχαία Θέματα