Συζήτηση με Κυπριακό και… ποίηση

ΚΑΤΑ τη χθεσινή συζήτηση για την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2016 στην Ολομέλεια της Βουλής, πέραν από τις αναφορές στα θέματα της οικονομίας, πολλοί ήταν οι βουλευτές οι οποίοι έκαναν αναφορά και στην πορεία των διαπραγματεύσεων του Κυπριακού.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Σωτήρης Σαμψών ανέφερε χαρακτηριστικά ότι τα μεγάλα οράματα δεν χωρούν σε μοιρασμένες πατρίδες, σημειώνοντας πως δεν πρέπει να αφήσουμε την ευκαιρία να χαθεί, αλλά να στηρίξουμε την προσπάθεια λύσης. Ο ίδιος μάλιστα εξέφρασε την εκτίμηση

ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν πρόκειται να φέρει λύση που να μην γίνεται αποδεκτή από τον λαό, που να μην συνάδει με το κοινοτικό κεκτημένο και να μην είναι βιώσιμη. Αφού αναφέρθηκε στην ανάγκη συμβίωσης με τους Τ/κ, ο κ. Σαμψών επέλεξε να κλείσει την ομιλία του επικαλούμενος τον Διονύσιο Σολωμό και τον στίχο «όσοι μισούνται ανάμεσό τους δεν τους πρέπει ελευθεριά».

Και αν μικρός είναι ο τόπος…
Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Νίκος Κατσουρίδης μίλησε για αναίρεση των συγκλίσεων Χριστόφια-Ταλάτ από την τ/κ πλευρά και την Τουρκία, σημειώνοντας πως ο λαός πρέπει να είναι ενήμερος, διότι αυτός θα είναι τελικός κριτής από τη μια και από την άλλη θα είναι αυτός που θα κληθεί να εφαρμόσει τη λύση. Ο κ. Κατσουρίδης είπε επίσης πως η σημερινή κατάσταση επιτάσσει τη μεγαλύτερη δυνατή ενότητα, σημειώνοντας πως «θα πρέπει σταθερά να στέλνουμε το μήνυμα της ακλόνητης θέλησής μας για λύση αλλά ταυτόχρονα και το μήνυμα που δεκαετίες πριν έστειλε ο Θεοδόσης Πιερίδης, ότι "κι αν μικρός είναι ο τόπος και το θέλει και μπορεί, τον ασήκωτο βράχο να τον φάει με το νύχι"».

Συνέχιση του αγώνα
Από πλευράς ΔΗΚΟ, ο βουλευτής Λευκωσίας Μάριος Κάρογιαν δήλωσε πως μπορεί τα λάθη και οι παραλείψεις να μείωσαν τις αντοχές και τις αντιστάσεις του κυπριακού λαού σε όλα τα προηγούμενα χρόνια, «όμως η σκληρή πραγματικότητα δεν επιτρέπει ούτε ψευδαισθήσεις ούτε εγκατάλειψη του αγώνα». «Τα σαράντα ένα χρόνια είναι πολλά, όχι όμως για να μας οδηγήσουν σε μια στάση αποδοχής ή ανοχής των τετελεσμένων της τουρκικής εισβολής», τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα