Συζήτησαν για όσα διαφωνούν Αναστασιάδης-Ακιντζί

Για τα θέματα στα οποία διαπιστώνονται διαφωνίες συζήτησαν χθες το απόγευμα οι ηγέτες των δυο κοινοτήτων Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί, κατά την διάρκεια της συνάντησής τους, η οποία μάλιστα ξεπέρασε τις τρεις ώρες.

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή του Ράδιο Πρώτο "Έχουμε θέμα", ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, ανέφερε, ότι κατά την διάρκεια της χθεσινή συνάντησης οι διαπραγματευτές προχώρησαν σε ενημερώση σχετικά με τα

αποτελέσματα των συναντήσεων και έλαβαν οδηγίες να συνεχίσουν τις συζητήσεις με στόχο να σμικρυνθούν οι διαφωνίες.

Κληθείς να σχολιάσει την υπεραισιοδοξία που εκφράζει κατά καιρούς ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Espen Barth Eide, ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως αυτό που έχει σημασία είναι τα αποτελέσματα των συζητήσεων στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. «Οι δηλώσεις είτε αρνητικές, είτε θετικές, δεν μπορούν να προκαταλάβουν ποιο θα είναι το αποτέλεσμα. Υπάρχει θέληση και από τις δύο πλευρές να γίνει συζήτηση επί όλων των θεμάτων, ώστε να δούμε μέσα από μια συνολική αξιολόγηση την κατάσταση πραγμάτων», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει δύο συναντήσεις με τον Μουσταφά Ακιντζί, στις 11 και στις 28 Μαρτίου.

Περί ανασχηματισμου...

Αναφορικά με τις φήμες περί γενικού ανασχηματισμού στο Υπουργικό Συμβούλιο, ενόψει των βουλευτικών εκλογών, ο κ. Χριστοδουλίδης ξεκαθάρισε πως μέχρι στιγμής, κανένα από τα μέλη δεν έχει ενημερώσει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για ενδεχόμενη πρόθεση να συμμετάσχει στις εκλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα