Πάνω από 5.000 εγκλωβισμένοι πρόσφυγες στα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ

Περίπου 5.500 υπολογίζονται οι πρόσφυγες που βρίσκονται στον καταυλισμό στην Ειδομένη περιμένοντας να περάσουν από την ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ, αριθμός ωστόσο που αναμένεται να αυξηθεί όσο οι αρχές της ΠΓΔΜ δεν ανοίγουν τα σύνορά τους.

Συγκεκριμένα, από προχθές το βράδυ οι αρχές της γειτονικής χώρας δεν έχουν ανοίξει για κανέναν το σημείο διέλευσης, με αποτέλεσμα να συγκεντρώνονται όλο και περισσότεροι άνθρωποι στην Ειδομένη.

Χθες το βράδυ, αποχώρησαν από τον καταυλισμό με λεωφορεία

80 Αφγανοί, ενώ κατέφθασαν από το κέντρο μετεγκατάστασης στα Διαβατά 3 λεωφορεία με 120 Σύρους και Ιρακινούς. Στα Διαβατά αυτή την ώρα, βρίσκονται περίπου 2.000 πρόσφυγες.

Καθηλωμένοι στον Βόλο 250 πρόσφυγες

Την ίδια στιγμή 250 περίπου πρόσφυγες βρίσκονται για πέμπτη συνεχόμενη μέρα καθηλωμένοι στον Σταθμό Εφοδιασμού Αυτοκινήτων του Αλμυρού, στην προσπάθειά τους να φθάσουν στα ελληνοσκοπιανά σύνορα.

Τέσσερα λεωφορεία βρίσκονται στο άτυπο hot spot της εθνικής οδού από την περασμένη Τρίτη, ενώ ένα πέμπτο έφθασε χθες το βράδυ από τη Λαμία.

Ο Δήμος Αλμυρού προσπαθεί να βοηθήσει τους μετανάστες-πρόσφυγες με την παροχή τροφής και πρόχειρων σκηνών, αλλά και ιατρικής περίθαλψης από το Κέντρο Υγείας Αλμυρού. Παράλληλα ζητήθηκε να τοποθετηθούν χημικές τουαλέτες, ενώ φορείς και οργανώσεις από τον Βόλο διανέμουν τρόφιμα και νερό για να βοηθήσουν τους πρόσφυγες οι οποίοι είναι σε άθλια κατάσταση, έπειτα από τόσες ημέρες ταλαιπωρίας.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Μετανάστευσης, αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος περίπου 20.000 πρόσφυγες, ενώ τα κέντρα φιλοξενίας της Αττικής -όπου επιστρέφουν και όλοι σχεδόν οι Αφγανοί, για τους οποίους οι βαλκανικές χώρες κρατούν τα σύνορα κλειστά- παρουσιάζουν πληρότητα.

Αναλυτικά:
στο Ελληνικό φιλοξενούνται 2.000 άτομα,
στον Ελαιώνα 1.200,
στο Σχιστό 1.200,
στο λιμάνι του Πειραιά υπολογίζεται ότι βρίσκονται περίπου 1.150 πρόσφυγες,
στο νέο κέντρο φιλοξενίας των Διαβατών βρίσκονται 2.000 πρόσφυγες.

Δείτε ακόμα:

Διαμαρτυρία Αφγανών με ανθρώπινη αλυσίδα στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ

Spiegel: Ευρωπαϊκή αποτυχία η κατάσταση στην Ελλάδα – Ο καθένας για τον εαυτό του

700 πρόσφυγες φιλοξενούνται στην Καβάλα – Άλλοι 700 έρχονται από Μυτιλήνη

Keywords
Τυχαία Θέματα