Με επίκεντρο τις ανισότητες

Καθημερινή είναι η επαφή των υποψηφίων και στελεχών του ΑΚΕΛ με τη βάση

Εντός του πρώτου δεκαημέρου του Μαρτίου αναμένεται να έχει έτοιμο το ψηφοδέλτιό της η Αλληλεγγύη, ενώ κλείνει και τις τελευταίες του εκκρεμότητες το ΔΗΚΟ

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ που προέρχονται από άλλους χώρους θα βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο ως πολίτες και ως υποψήφιοι της Αλληλεγγύης

Σε πλήρη ενεργοποίηση βρίσκεται ο μηχανισμός του ΑΚΕΛ

ενόψει βουλευτικών εκλογών. Με το ψηφοδέλτιο του κόμματος να έχει ανακοινωθεί εδώ και καιρό, υποψήφιοι και στελέχη έχουν βγει στις γειτονιές, επικεντρώνοντας αυτό το διάστημα τις προεκλογικές τους δραστηριότητες σε τοπικό επίπεδο. Αυτή είναι, άλλωστε, μια προεκλογική πρακτική την οποία αξιοποιεί διαχρονικά το ΑΚΕΛ και έχει αποδεδειγμένα θετικά αποτελέσματα. Οι επισκέψεις επικεντρώνονται σε τοπικούς συλλόγους, χωριά και συνοικίες και, όπως ανέφεραν στη «Σημερινή» πηγές από το κόμμα, αξιοποιείται στο έπακρο η δυναμική του ισχυρού ψηφοδελτίου. «Θα αξιοποιήσουμε και τους 56 υποψηφίους», δήλωσε χαρακτηριστικά η ίδια πηγή, τονίζοντας τη σημασία της αυξανόμενης προσωπικής επαφής.

Στα βασικά ζητήματα

Η πολιτική του ΑΚΕΛ ενόψει των εκλογών είναι καθορισμένη μέσα από συνεδριακές αποφάσεις, οι οποίες αγγίζουν όλες τις πτυχές και, ως εκ τούτου, λειτουργούν ως καθοδηγητικός φάρος για τα στελέχη που διεξάγουν την προεκλογική εκστρατεία. Το κόμμα επικεντρώνεται στα βασικά και σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν την Κύπρο αυτήν τη στιγμή, δηλαδή το Κυπριακό και οι ανισότητες που οξύνθηκαν ως απότοκο της οικονομικής κρίσης που πλήττει τον τόπο. Ιδιαίτερη έμφαση αποδίδεται επίσης στα θέματα υγείας, η οποία, όπως το κόμμα επισημαίνει, είναι σε τραγική κατάσταση.

Η ρητορική του ΑΚΕΛ είναι καταγγελτική, κάνοντας λόγο για στοχοποίηση του λαού και τεράστια διεύρυνση των εισοδηματικών ανισοτήτων, με αποτέλεσμα να υφίστανται λιγότερες συνέπειες οι προνομιούχοι και να μειώνονται τα εισοδήματα των πιο ευάλωτων, στοιχεία τα οποία παρουσιάζει ως απότοκο «των πολιτικών της εσωτερικής και εξωτερικής Τρόικας». Την ίδια στιγμή, ωστόσο, ο στόχος του κόμματος δεν είναι να εμφανίζεται αρνητικό, αλλά να προβάλλει τις δικές του αντιπροτάσεις και να στηρίζει τους εργαζόμενους, παρουσιάζοντας θέσεις σε εξειδικευμένα ζητήματα.

Η προεκλογική δραστηριότητα του ΑΚΕΛ θα εντατικοποιηθεί τις ερχόμενες εβδομάδες, κατά τις οποίες προγραμματίζονται επίσης και κάποιες εκδηλώσεις για περαιτέρω επαφή με τον κόσμο. Η προεκλογική εκστρατεία θα κορυφωθεί με μεγάλη συναυλία, που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Μαΐου υπό τον Θάνο Μικρούτσικο και με τη συμμετοχή αριθμού γνωστών καλλιτεχνών.

Εργάζονται εντατικά

Την ίδια στιγμή, εντατική είναι η δουλειά που γίνεται στους κόλπους του νεοσυσταθέντος κινήματος Αλληλεγγύη, αφού στόχος είναι το ψηφοδέλτιό του να έχει κλείσει μέχρι το πρώτο δεκαήμερο Μαρτίου. Ήδη, όπως η «Σημερινή» πληροφορείται, ο καταρτισμός προχωρεί πολύ καλά και έχει ήδη εξευρεθεί μια πλειάδα ικανών ατόμων για τη στελέχωσή του. Πρόκειται για πρόσωπα προερχόμενα από όλα τα στρώματα της κοινωνίας, κάποια εκ των οποίων έχουν προηγούμενη πολιτική δράση, αλλά δεν είναι απαραιτήτως χρωματισμένα. Η Αλληλεγγύη έχει καταλήξει και στο λογότυπό της, το οποίο είναι ορθογώνιο και φέρει το όνομά της, υπογραμμισμένο δύο φορές. Τα γράμματα και η δεύτερη γραμμή έχουν χρώμα βαθύ κόκκινο και η πρώτη γραμμή είναι σκούρο μπλε.

Σε ό,τι αφορά τους συνεργαζόμενους υποψηφίους που θα προέλθουν από άλλα οργανωμένα πολιτικά σύνολα, έχει πλέον ξεκαθαρίσει πως αυτό δεν θα γίνει στη βάση οποιουδήποτε συνασπισμού κομμάτων και τα πρόσωπα που προέρχονται από αυτούς τους χώρους θα βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο ως πολίτες και ως υποψήφιοι της Αλληλεγγύης. Γι’ αυτόν τον λόγο αναμένεται ότι το επόμενο χρονικό διάστημα τα συλλογικά όργανα του ΕΥΡΩΚΟ και άλλου ενός, τουλάχιστον, πολιτικού σχηματισμού θα συνέλθουν για να λάβουν επίσημη απόφαση να μην κατέλθουν ως κόμματα στις εκλογές, ώστε να είναι ελεύθερο το πεδίο για τη συμμετοχή ατόμων προερχομένων από αυτά στο ψηφοδέλτιο της Αλληλεγγύης.

Αριστίνδην με το ΔΗΚΟ ο Κώστας Βήχας

Στο μεταξύ, άλλον έναν ηθοποιό προσέθεσε στο ψηφοδέλτιό του το ΔΗΚΟ. Αυτή τη φορά πρόκειται για τον Κώστα Βήχα, ο οποίος θα κατέλθει ως υποψήφιος στην Επαρχία Λεμεσού. Υπενθυμίζεται ότι έχουν ήδη κλείσει τα ψηφοδέλτια σε Πάφο, Κερύνεια και Λάρνακα, ενώ στις τρεις μεγαλύτερες επαρχίες η ηγεσία περιμένει ακόμη λίγο μέχρι να «σφραγίσει» τους υποψηφίους της, ώστε να εντοπίσει αυτούς με τη μεγαλύτερη δυναμική, ανάμεσα στις επιλογές που έχει ενώπιόν της. Οι εκκρεμότητες αυτές αναμένεται να κλείσουν σύντομα, καθώς τις επόμενες ημέρες θα συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή για να επικυρώσει το ψηφοδέλτιο του κόμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα