«Συγγνώμη» του διαιτητή που ακύρωσε γκολ από πέναλτι!

Στις ποδοσφαιρικά προηγμένες χώρες, οι διαιτητές και τα θεσμικά όργανα που τους εκπροσωπούν, δεν κρύβονται. Σε περίπτωση ενός σοβαρού λάθους, απολογούνται στο κοινό, όπως πρέπει να γίνεται παντού.

Χθες, στη β΄ κατηγορία (Championship) του πρωταθλήματος Αγγλίας, ο Κιθ Στράουντ πήρε μία απόφαση που κανείς δεν κατάλαβε! Ακύρωσε το γκολ που πέτυχε με πέναλτι η Νιούκαστλ στον αγώνα της με την Μπέρτον, καταλογίζοντας επιθετικό φάουλ! Κάτι τέτοιο φυσικά δεν υπάρχει στους κανονισμούς,

αφού σε περίπτωση που ένας επιθετικός πατήσει την περιοχή πριν από την εκτέλεση εύστοχου πέναλτι, τότε η εκτέλεση επαναλαμβάνεται. Μόνο εφόσον η μπάλα καταλήξει άουτ ή αποκρούσει ο τερματοφύλακας, ο διαιτητής διακόπτει το ματς και καταλογίζει έμμεσο επιθετικό φάουλ.

Η Νιούκαστλ τελικά επικράτησε 1-0, γεγονός που καταλάγιασε κάπως τον θόρυβο. Όμως, το αρμόδιο όργανο των διαιτητών (Game Match Officials Limited) εξέδωσε ανακοίνωση με τις απαραίτησες εξηγήσεις, αλλά και την απολογία: «Κατά την εκτέλεση του πέναλτι από τον Ρίτσι, ο (σ.σ. παίκτης της Νιούκαστλ) Ντουάιτ Γκέιλ, εισήλθε στην περιοχή και καταλογίστηκε έμμεσο φάουλ υπέρ της Μπέρτον. Ομως, οι κανονισμοί υποδεικνύουν ότι σε μια τέτοια περίπτωση η εκτέλεση πρέπει να επαναληφθεί. Δυστυχώς, ο διαιτητής παρερμήνευσε τους κανονισμούς. Ο Κιθ Στράουντ και οι βοηθοί του είναι αναστατωμένοι με την έλλειψη προσοχής που επέδειξαν και απολογούνται για το λάθος τους».

Keywords
Τυχαία Θέματα