Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το σκάνδαλο με τα πλαστά πτυχία στα κατεχόμενα

Αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί το νέο σκάνδαλο στα κατεχόμενα με την έκδοση πλαστών τίτλων σπουδών από «πανεπιστήμια». Ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (CTP), Τουφάν Ερχιουρμάν μιλώντας στην ολομέλεια της «βουλής», αναφερόμενος στο θέμα είπε πως «άλλο είναι το σλόγκαν ότι εδώ είναι νησί των πανεπιστημίων, κι άλλη είναι η πραγματικότητα».

Σύμφωνα με την «Κίπρις», όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ο κ. Ερχιουρμάν αναφέρθηκε στην έλλειψη υποδομής και προσωπικού του «συμβουλίου σχεδιασμού, εποπτείας, διαπίστευσης και συντονισμού της ανώτατης εκπαίδευσης» (YÖDAK)

και είπε ότι δεν μπορούν να σπρώξουν το θέμα κάτω από το χαλί και ότι πολύ σύντομα θα καταθέσουν πρόταση στη «βουλή» για σύσταση διερευνητικής επιτροπής για την εποπτεία των «πανεπιστημίων» και του «YÖDAK».

Ο «υπουργός παιδείας» Ναζίμ Τσαβούσογλου, απαντώντας στις επικρίσεις είπε ότι θα δουν θετικά τη σύσταση μιας «ερευνητικής επιτροπής» αναφορικά με τους λόγους για τους οποίους το «YÖDAK» δεν αποδίδει, καθώς αυτή η διαδικασία βρίσκεται «υπό την παρακολούθηση του κράτους».

Εξάλλου, η «Ντιγιαλόγκ» γράφει ότι το «συμβούλιο σχεδιασμού, εποπτείας, διαπίστευσης και συντονισμού της ανώτατης εκπαίδευση» εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει ότι το ίδιο δεν έχει την εξουσία να εγκρίνει πτυχία, ότι «το υπουργείο παιδείας» είναι η «αρχή έγκρισης για πτυχία που εκδίδονται από ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της τδβκ» - όπως αναφέρεται το ψευδοκράτος - αλλά «οι αναδυόμενες συνθήκες απαιτούν το YÖDAK να αναλάβει αυτή την ευθύνη».

Το «συμβούλιο» πραγματοποίησε τη Δευτέρα έκτακτη συνεδρίαση σχετικά με την έρευνα της «αστυνομίας», τις συλλήψεις και τις καταγγελίες που έγιναν στο «πανεπιστήμιο επιστημών υγείας και κοινωνικών επιστημών Κύπρου».

Διαβάστε επίσης: Ψεύτικα διπλώματα για 30-40 χιλιάδες από λεγόμενο πανεπιστήμιο στα κατεχόμενα

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα