Τατάρ: Απαραίτητο να διατηρηθεί η ΤΔΒΚ ζωντανή ως ανεξάρτητο τουρκικό κράτος

Η Kıbrıs Postası γράφει ότι διάλεξη με θέμα «Η σημασία της ΤΔΒΚ στο πλαίσιο των πρόσφατων εξελίξεων» πραγματοποίησε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ στο Πανεπιστήμιο Σουτσού Ιμάμ του Καχραμάνμαρας με αφορμή την τελετή αναγόρευσής του σε επίτιμο διδάκτορα, αναφέρει σήμερα η επισκόπηση του τουρκοκυπριακού Τύπου από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών. 

Εφιστώντας την προσοχή στη γεωγραφική και ιστορική εγγύτητα της Κύπρου με

την Τουρκία, ο Τατάρ χαρακτήρισε Τουρκία και κατεχόμενα αδιαίρετες σαν «το νύχι και το κρέας» και επανέλαβε ότι η Κύπρος είναι σημαντική για την Τουρκία από άποψη ασφάλειας.

Ισχυρίστηκε  ότι «η ΤΔΒΚ συνεχίζει την ανάπτυξή της ως τουρκικό κράτος στην Ανατολική Μεσόγειο» και ότι «σήμερα η ΤΔΒΚ έχει μια δημοκρατική τάξη και μια κρατική δομή με όλους τους θεσμούς και τους οργανισμούς της».

«Η ΤΔΒΚ είναι η πύλη ολόκληρου του τουρκικού κόσμου προς τη Μεσόγειο»

Αναφερόμενος στα «δικαιώματα και τις εξουσίες» του κατοχικού καθεστώτος, ο Τατάρ υποστήριξε ακόμη ότι σε συνέργεια με την Τουρκία «γεννήθηκε μια εντελώς διαφορετική γαλάζια πατρίδα».

Ο Τατάρ υποστήριξε ακόμη ότι όταν πρόκειται για την Κύπρο, δεν πρέπει να λαμβάνονται υπόψη μόνο οι άνθρωποι που ζουν εκεί, αλλά να γίνεται αντιληπτή ως ένας χώρος με θαλάσσιες δικαιοδοσίες,  εναέριο χώρο και δικαιώματα, δίκαιο και στρατηγικά κέρδη που επηρεάζουν εκατό τοις εκατό την εθνική ασφάλεια.

Κλείνοντας ο Τατάρ επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι: «Για τον λόγο αυτό, είναι απαραίτητο να διατηρηθεί η ΤΔΒΚ ζωντανή ως ανεξάρτητο τουρκικό κράτος. Η ΤΔΒΚ είναι η πύλη ολόκληρου του τουρκικού κόσμου προς τη Μεσόγειο».

Μετά την ομιλία πραγματοποιήθηκε τελετή απονομής επίτιμου διδακτορικού διπλώματος.

Συναντήθηκε με επιχειρηματίες στο Καχραμάνμαρας ο Τατάρ

Εξάλλου, η Kıbrıs γράφει ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ συναντήθηκε με επιχειρηματίες στο Καχραμάνμαρας της Τουρκίας σε εκδήλωση που διοργάνωσε το τοπικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Στην ομιλία του, ο Τατάρ ανέφερε ότι είναι δυνατόν να φτάσει κανείς στο Καχραμάνμαράς από την Κύπρο σε 2 ώρες και σημειώνοντας ότι πρέπει να γίνουν μελέτες για το πώς αυτή η εγγύτητα μπορεί να μετατραπεί σε οικονομική αξία, υποστήριξε ότι έχουν καθήκον να δημιουργήσουν αμοιβαίες αγορές για τα προϊόντα τους,

Πρόσθεσε ότι υπάρχουν επιτυχημένες επενδύσεις σε διάφορους τομείς στην Τουρκία και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι προσπάθειες αυτές θα συμβάλουν στην οικονομική ευημερία με την αξιοποίησή τους για τα κατεχόμενα.

Keywords
Τυχαία Θέματα