Συναυλία του Φωνητικού Συνόλου Professional Music Artists

Μετά την πρώτη επιτυχημένη του συναυλία στην Λεμεσό τον περασμένο Ιούνιο, το Φωνητικό Σύνολο των Professional Music Artists παρουσιάζει τη Συναυλία A Sacred Concert

Οι Professional Music Artists ντύνουν τη βραδιά με μουσικές αποχρώσεις χορωδιακών έργων θρησκευτικού περιεχομένου, αρχίζοντας από την εποχή της Αναγέννησης με έργο του T. L. de Victoria

και την αιθέρια άρια Ave Maria του G. Caccini με έντονο το συναίσθημα της ανιδιοτελούς αγάπης για την ανθρωπότητα και μέσ’ από την Μπαρόκ εποχή με τον Pachelbel φτάνουμε στον αδιαμφισβήτητο Ρομαντισμό με έργα Bruckner και τον Stainer.

Ενδιάμεσα των δύο μερών η Κύπρια πιανίστα Στέφανη Σωτηρίου θα ερμηνεύσει την θυελλώδη 3η κίνηση από τη Σονάτα για πιάνο αρ. 14 (1801) του L. v. Beethoven, ένα από τα δημοφιλέστερα έργα του πιανιστικού ρεπερτορίου και γνωστή στους περισσότερους λάτρεις της κλασικής μουσικής ως Σονάτα του Σεληνόφωτος (Moonlight Sonata). Δανειζόμενοι την άποψη του Αμερικανού πιανίστα Charles Rosen θα λέγαμε ότι “εκφράζει την πιο αχαλίνωτη εκπροσώπηση των συναισθημάτων”, εξού και το γεγονός ότι αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για πολλούς, μεταξύ άλλων τον F. Chopin και τον Γιάννη Ρίτσο στο ομώνυμο ποίημά του Η Σονάτα του σεληνόφωτος. Η “Ελεγεία”, έργο για σόλο πιάνο του S. Rachmaninov, διαγράφει πτυχές της ρωσική ψυχής μέσ’ από ένα μουσικά άρτιο και αδιαμφισβήτητα δεξιοτεχνικό και συναρπαστικό έργο του ύστερου ρομαντισμού.

Τέλος, οι Pro.MusicArt. μας ταξιδεύουν σε χώρες της Αφρικανικής αλλά και της Αμερικανικής Ηπείρου, μέσ’ από ιερά gospels και spirituals, διαχέοντας στην ατμόσφαιρα την ευαισθησία και τη ζεστασιά, που φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν από μια συναυλία λίγες μέρες πριν τη γιορτή των Χριστουγέννων!

Σόλο πιάνο: Στέφανη Σωτηρίου

Μαέστρος: Χρυσάνθη Λοΐζου

Υποστηρικτές: Music Studio by Kalia Constantinou, Εθνικό Ωδείο Λάρνακας (Μάρως Λαμπριανίδου), Creative Blend

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στις Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για την δωρεάν παραχώρηση της Μεσαιωνικής Αίθουσας «Καστελλιώτισσα»

Τιμή εισιτηρίου: €5

Εισιτήρια διατίθενται στο χώρο της Συναυλίας 1 ώρα πριν την έναρξη

Πληροφορίες και Εισιτήρια: 99 792377 | 99 559046

Keywords
Τυχαία Θέματα