Έκρηξη βόμβας στα γραφεία του ΣΕΒ

Ισχυρή έκρηξη βόμβας σημειώθηκε στις 3:35 τα ξημερώματα στην είσοδο των γραφείων του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών, στην οδό Ξενοφώντος, στο Σύνταγμα. Από την έκρηξη προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, πυροτεχνουργοί και οχήματα της Πυροσβεστικής και εκκενώθηκε
ο χώρος πριν την έκρηξη, η οποία ακούστηκε σε πολύ μεγάλη περιοχή.

Σύμφωνα με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μέτριας ισχύος, αλλά λόγω του ωστικού κύματος και του σχετικά κλειστού χώρου προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές, κυρίως από σπάσιμο τζαμιών, τόσο στον ΣΕΒ, όσο και στα απέναντι κτίρια και κυρίως στο ξενοδοχείο «Αμαλία», σε ένα βενζινάδικο και σε γραφεία.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, δεν υπήρξαν τραυματισμοί, γιατί αποκλείστηκε έγκαιρα ο χώρος και ειδοποιήθηκαν οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου να μείνουν στα δωμάτιά τους οι πελάτες, καθώς υπήρξαν δύο προειδοποιητικα τηλεφωνήματα, στις εφημερίδες «Βήμα» και «Εφημερίδα των Συντακτών». Συγκεκριμένα, άγνωστος τηλεφώνησε στις 02:35 και δήλωσε ότι σε 40 λεπτά επρόκειτο να γίνει έκρηξη στον ΣΕΒ, στην οδό Ξενοφώντος 5.

Αμέσως αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή. Άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, είδαν στην είσοδο του ΣΕΒ έναν σάκο που, όπως διαπιστώθηκε, ήταν η βόμβα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για τη βομβιστική ενέργεια.Σημειώνεται ότι τα γραφεία του ΣΕΒ βρίσκονται πολύ κοντά σε στάση 24ωρου λεωφορείου, αλλά και σε μικρή απόσταση από τη Βουλή.

(πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα