Συναντήσεις ΠτΔ-κομμάτων για τραπεζικά αξιόγραφα

Προσωπικό ενδιαφέρον του Προέδρου Αναστασιάδη για εξεύρεση λύσης σε σχέση με το θέμα των τραπεζικών αξιογράφων που μηδενίστηκαν μετά το 2013.

Προγραμματίζει χωριστές συναντήσεις με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων που έχουν καταθέσει προτάσεις για επίλυση του θέματος των κατόχων αξιογράφων το επόμενο διάστημα.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κατόχων Αξιογράφων κ. Μαυροβουνιώτης είπε ότι συμφώνησε με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη όπως του αποστείλει συγκεντρωμένες όλες τις προτάσεις που υπέβαλαν τα κοινοβουλευτικά κόμματα, προκειμένου να τις μελετήσει και να τις συζητήσει σε χωριστές

συναντήσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων αυτών.

Όπως είπε, «επιδίωξη και στόχος είναι να προσπαθήσουμε να πετύχουμε μια λύση στο μέτρο που να ικανοποιεί στο μέτρο του δυνατού τους κατόχους αξιογράφων».

«Τώρα που βγήκαμε από το μνημόνιο ανοίγεται ίσως μια νέα προοπτική», είπε.

€2.500 για νομική αρωγή

Παράλληλα, ο κ. Μαυροβουνιώτης επεσήμανε πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τον διαβεβαίωσε ότι θα προτείνει να δοθούν οι πρώτες €2.500, (βάσει εισοδηματικών κριτηρίων) έτσι ώστε οι κάτοχοι αξιογράφων να μπορέσουν να διορίσουν δικηγόρο και ενημέρωσε ότι έδωσε οδηγίες να δοθεί προτεραιότητα στην εκδίκαση των υποθέσεων που βρίσκονται ενώπιον των δικαστηρίων.

Το θέμα βρίσκεται ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών, και αρχικά στο τραπέζι βρισκόταν πρόταση για καταβολή €2.000.

Με βάση τα στοιχεία που Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, τα αξιόγραφα που μετατράπηκαν σε μετοχές ανέρχονται σε €1,3 δισ.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα