Πρώτη σε σταυρούς προτίμησης παγκύπρια η Ειρήνη Χαραλαμπίδου

Οι βουλευτικές εκλογές της 22ας Μαΐου εκτός από το κλίμα ανανέωσης που έφεραν στο πολιτικό σκηνικό, έφεραν και πρωτιές με έντονο άρωμα γυναίκας.

Σε Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα, Κερύνεια και Αμμόχωστο, γυναίκες ηγήθηκαν σε σταυρούς, των κομματικών σχηματισμών με το οποίο υπέβαλαν υποψηφιότητα.

Παγκύπρια πρωτιά για Χαραλαμπίδου

Για πρώτη

φορά στα χρονικά των εκλογικών αναμετρήσεων για το ΑΚΕΛ, πρώτη σε σταυρούς προτίμησης, εξελέγη μια γυναίκα.

Η Ειρήνη Χαραλαμπίδου, εξελέγη πρώτη παγκύπρια, σε σταυρούς προτίμησης, όχι μόνο από το ΑΚΕΛ αλλά από όλους τους κομματικούς σχηματισμούς, με 16847 ψήφους.

Η κ. Χαραλαμπίδου εξελέγη για δεύτερη φορά βουλευτής, αφού ήταν μέλος και της προηγούμενης Βουλής. Στη θητεία της από το 2011, επέδειξε ιδιαίτερο ζήλο στο κοινοβουλευτικό της έργο, κυρίως σε θέματα οικονομίας, σκανδάλων και απονομής της δικαιοσύνης, γεγονός που όπως δείχνουν τα αποτελέσματα, εκτιμήθηκε από τους πολίτες και της έδωσαν την πρώτη θέση.

Οι γυναίκες που κέρδισαν τις πρωτιές

Πρώτη θέση εξασφάλισε η Στέλλα Κυριακίδου στο ΔΗΣΥ Λευκωσίας, με 13.694, η οποία άφησε πίσω της ηχηρά ονόματα του ΔΗΣΥ. Επικεφαλής σε σταυρούς προτίμησης στη Λευκωσία και η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου για το ΔΗΚΟ Λευκωσίας, με 7.222 ψήφους.

Στη Λεμεσό η Ελένη Θεοχάρους ως επικεφαλής του κινήματος Αλληλεγγύη εξασφάλισε 3.788 ψήφους.

Στην Αμμόχωστο η Σκεύη Κουκουμά, εξελέγη πρώτη από το ΑΚΕΛ, με 6.047 ψήφους και η Άννα Θεολόγου για τη Συμμαχία Πολιτών με 1.009 ψήφους.

Στη Λάρνακα για το Δημοκρατικό Συναγερμό, η Αννίτα Δημητρίου δήλωσε βροντερό παρών και πήρε την πρώτη θέση για το ΔΗΣΥ με 4.006 ψήφους.

Στην Κερύνεια η Ελένη Μαύρου πήρε την πρώτη θέση μεταξύ των υποψηφίων του ΑΚΕΛ με 1846 ψήφους.

Keywords
Τυχαία Θέματα