Αγώνες ice skating στη Λεμεσό

Παρά το γεγονός ότι οι παγοδρομικοί αγώνες(Ice Skating) δεν είναι ευρώς διαδεδομένοι στην Κύπρο, εντούτοις διαθέτουμε ικανές αθλήτριες που εκπροσωπούν τη χώρα μας σε διεθνείς αγώνες με καλά αποτελέσματα και διακρίσεις.


Το Σαββατοκυριακο θα πραγματοποιηθούν στη Λεμεσό στο παγοδρόμιο του My Mall οι Εθνικοί Αγώνες με συμμετοχή περίπου

30 αθλητριών στις διάφορες κατηγορίες με κριτές από το εξωτερικό. Πρόκειται για την ίδια ομάδα κριτών που ήταν πρόσφατα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βοστώνης.


Ξεχωρίζουν οι κατηγορίες των νεάνιδων και των κορασίδων, όπου συμμετέχουν και οι δυο κορυφαίες αθλήτριες, Παλίνα Ουστίνοβα που ζεί μόνιμα στη Λεμεσό με την οικογένεια της και εκπροσωπεί την Κύπρο μας εδώ και 3 χρόνια με επιτυχία σε διεθνή μήτιγκ και η Βανέσσα Ιψαρίδη που είναι ανερχόμενο ταλέντο με μεγάλη προοπτική. Πρόκειται βασικά για τις αθλήτριες που θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας στους αγώνες Γκραν Πρι.
Παρά το γεγονός, ότι οι παγοδρομίες στην Κύπρο είναι νεο άθλημα και δεν διαθέτουμε παγοδρόμιο Ολυμπιακών προδιαγραφών εντούτοις είναι ένα πολύ καλλιτεχνικό-θεαματικό άθλημα που κερδίζει συνεχώς έδαφος και η Κυπριακή Ομοσπονδία με Πρόεδρο τον κ.Ανδρέα Γεωργιάδη έχει αναθέσει την προπόνηση των αθλητριών μας σε Ρώσους προπονητές μια και η Ρωσική Σχολή θεωρείται πρωτοπόρος στο καλλιτεχνικό πατινάζ.
Πραγματικά, όσοι θα ηθελαν να απολαύσουν το ωραίο και άγνωστο αυτό θέαμα μπορούν να επισκεφθούν το My Mall το Σαββατοκυρίακο 28-29 Μαίου από τις 10π.μ μέχρι τις 12 το μεσημέρι για να δουν από κοντά τη σοβαρή προσπάθεια που επιτελείται και να χειροκροτήσουν τους διαγωνιζόμενους αθλητές για την προσπάθεια τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα