Συναντάται με τον πρέσβη της Παλαιστίνης ο Ομήρου

Το Κυπριακό, το Μεσανατολικό αλλά και οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή συζήτησαν ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Ομήρου και ο Πρέσβης της Παλαιστίνης στην Κύπρο Walid Hasan.

Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση «κατά τη συνάντηση, ο κ. Ομήρου προέβη σε ενημέρωση γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό πρόβλημα και τη νέα

διαπραγματευτική διαδικασία που διεξάγεται για την επίλυσή του, τονίζοντας ότι το κλειδί για την εξεύρεση λύσης βρίσκεται στα χέρια της Άγκυρας».

Από την πλευρά του ο κ. Hasan ενημέρωσε τον κ. Ομήρου «για τις τελευταίες εξελίξεις στο Μεσανατολικό πρόβλημα, με ιδιαίτερη αναφορά στην πρόσφατη αναζωπύρωση της έντασης».

«Ο Πρόεδρος της Βουλής επανέλαβε την πάγια θέση αρχών που η Κύπρος τηρεί επί του προβλήματος, ευχόμενος σύντομα να εξευρεθεί ειρηνική λύση στη βάση των δύο κρατών και των προνοιών των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ», σημείωσε.

Αντάλλαξαν επίσης απόψεις για την αστάθεια που επικρατεί και στην ευρύτερη περιοχή, εκφράζοντας την ελπίδα σύντομα η κατάσταση να εξομαλυνθεί με τη βοήθεια της διεθνούς κοινότητας, περιλαμβανομένης της θετικής συμβολής που μπορεί να έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με την ανακοίνωση, έγινε ιδιαίτερη μνεία στις σχετικές πρωτοβουλίες της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα