Ύποπτοι χημικοί αεροψεκασμοί στον ουρανό της Λάρνακας

Τις έντονες ανησυχίες της για τα έντονα φαινόμενα χημικών αεροψεκασμών και των πειραμάτων της γεωμηχανικής, πάνω από τον ουρανό της Λάρνακας, εκφράζει η επαρχιακή επιτροπή οικολόγων Λάρνακας.

Τα επαρχιακά γραφεία των Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, το τελευταίο χρονικό διάστημα δέχθηκαν αρκετά παράπονα από πολίτες που παρατηρούν στον ουρανό αυτό το φαινόμενο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της επαρχιακής επιτροπής, εδώ και αρκετά χρόνια, παράλληλα με τη διεθνή κινητοποίηση για μείωση των βιομηχανικών ρύπων που ευθύνονται για τις κλιματικές αλλαγές, σε ορισμένα

επιστημονικά κέντρα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, της Βρετανίας και αλλού, αναπτύσσεται η θεωρία της γεωμηχανικής (Geoengineering).

Η γεωμηχανική αφορά συγκεκριμένα στην επέμβαση στις κλιματολογικές συνθήκες με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Η πιο πρόσφατη, τα τελευταία είκοσι χρόνια, έκδοση της γεωμηχανικής, ασχολείται με την ανάπτυξη τεχνικών που θα μειώσουν τις επιπτώσεις στο κλίμα της Γης, από την αύξηση των θερμοκηπιακών αερίων. Στα πλαίσια της γεωμηχανικής προωθούνται διάφορα σχέδια, όπως παραδείγματος χάριν το γνωστό σχέδιο των αεροψεκασμών με σωματίδια αλουμινίου και βαρίου, που εμφανίζεται στους ουρανούς ως ύποπτες ουρές αεροψεκασμών, πιο γνωστά ως chemtrails. Σύμφωνα μάλιστα με την εφημερίδα “The Guardian”, η CIA και η NASA έχουν ήδη χρηματοδοτήσει σχετική έρευνα και το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ οργανώνει τακτικά σχετικά σεμινάρια.

Ανάλυση βρόχινου νερού με ερωτηματικά

Μετά από ενέργειες της Βουλής των Αντιπροσώπων, κατόπιν απαίτησης του Βουλευτή των Οικολόγων κ. Γιώργου Περδίκη, διενεργήθηκε δειγματοληψία και χημική ανάλυση βρόχινου νερού και ατμοσφαιρικού αέρα από τα Τμήματα Μετεωρολογίας και Δασών αντίστοιχα. Ο αρμόδιος Υπουργός πληροφόρησε τη Βουλή των Αντιπροσώπων, ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα των σχετικών αναλύσεων, δεν μπορεί να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι πραγματοποιούνται οποιοιδήποτε αεροψεκασμοί στην ατμόσφαιρα της Κύπρου.

Ο Υπουργός ισχυρίζεται ότι δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί η διενέργεια πειραμάτων και ερευνών σχετικών με χημικούς αεροψεκασμούς στην επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας με σκοπό την τεχνητή διαμόρφωση κλιματολογικών συνθηκών. Τέλος, ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος διαβεβαίωσε τη Βουλή των Αντιπροσώπων ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν υποστηρίζει την οποιαδήποτε επέμβαση στην ατμόσφαιρα για αλλαγή κλιματολογικών συνθηκών μέσω αεροψεκασμών χημικών ουσιών, οι οποίες επηρεάζουν τόσο το περιβάλλον όσο και την ανθρώπινη υγεία.

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών χαιρετίζει τη σαφή τοποθέτηση της Κυπριακής Κυβέρνησης κατά των χημικών αεροψεκασμών (Chemtrails) και της Γεωμηχανικής (Geoengineering).

Σύμφωνα με την επαρχιακή επιτροπή των οικολόγων περιβαλλοντιστών στη Λάρνακα, υπάρχουν σαφείς ενδείξεις χημικών αεροψεκασμών και στους Κυπριακούς ουρανούς. "Δεν θεωρούμε ότι η έρευνα που διεξάχθηκε από τις αρμόδιες αρχές ήταν πλήρης και ολοκληρωμένη".

Keywords
Τυχαία Θέματα