Συμμαχία: Η κυβέρνηση να απαιτήσει κυρώσεις για Τουρκία

Η Κυβέρνηση οφείλει έστω και τώρα να στείλει ένα σαφές μήνυμα απαιτώντας κυρώσεις κατά της Τουρκίας, αν συνεχίσει τις κινήσεις προσάρτησης, αντίστοιχες με αυτές που επιβλήθηκαν στη Ρωσία, αναφέρει ανακοίνωση της Συμμαχίας Πολιτών.

Όπως αναφέρει η Συμμαχία Πολιτών στην ανακοίνωσή της "για άλλη μια φορά, η έκθεση της Κομισιόν για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, προσπαθεί να ωραιοποιήσει τη συμπεριφορά της Τουρκίας όσον αφορά στο κυπριακό".

"Η Κομισιόν για άλλη μια φορά στρουθοκαμηλίζει και προτάσσει

τη δήθεν στήριξη που δημοσίως εκφράζει η Τουρκία για λύση του προβλήματος. Με αυτή την έκθεση η Τουρκία γίνεται ένας εποικοδομητικός θεατής στις προσπάθειες λύσης του κυπριακού και ταυτόχρονα αποκρύβονται οι προθέσεις της Τουρκιάς αναφορικά με τη λύση που επιδιώκει", συνεχίζει η ανακοίνωση.

"Όλα αυτά", τονίζει η Συμμαχία, "τη στιγμή που η Τουρκία, ανενόχλητη προχωρεί στον σχεδιασμό της για προσάρτηση των κατεχομένων εδαφών της Κύπρου. Προσάρτηση δηλαδή ευρωπαϊκών εδαφών! Η Τουρκία με τις υποδομές για μεταφορά νερού και τη μεταφορά ρεύματος παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο και τον ευρωπαϊκό χάρτη".

"Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη όφειλε ήδη να είχε προβεί σε δυναμικά διαβήματα εντός της Ε.Ε. ώστε να αποτρέψει τους Τουρκικούς σχεδιασμούς. Δυστυχώς αντ’ αυτού, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, μετέβη στο Μοντ Πελεραν υπό το εκβιαστικό δίλημμα `λύση μέχρι το τέλος του 2016 ή προσάρτηση`.

Η Κυβέρνηση οφείλει έστω και τώρα να στείλει ένα σαφές μήνυμα απαιτώντας κυρώσεις κατά της Τουρκίας, αν συνεχίσει τις κινήσεις προσάρτησης, αντίστοιχες με αυτές που επιβλήθηκαν στη Ρωσία".

Keywords
Τυχαία Θέματα