Τελική ευθεία για υπόθεση Ρίκκου-Κλείνει ο κύκλος αγορεύσεων

Ολοκληρώνεται σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνέρχεται στην Λ/σια το στάδιο των τελικών αγορεύσεων υπεράσπισης των κατηγορουμένων στην πολύκροτη υπόθεση Ρίκκος Ερωτοκρίτου.

Τον κύκλο των τελικών αγορεύσεων κλείνει σήμερα με την αγόρευσή του ο συνήγορος υπεράσπισης του Δικηγορικού γραφείου Ανδρέας Νεοκλέους ΔΕΠΕ, Γιώργος Γεωργίου.

Ο κ.Γεωργίου ανέφερε ότι η Κατηγορούσα Αρχή δεν παρουσίασε μαρτυρία η οποία να δικαιολογεί καταδίκη της εταιρείας.
Στο πρώτο μέρος της αγόρευσής του ο Γιώργος Γεωργίου, στάθηκε ιδιαίτερα στην πτυχή που αφορά την κατηγορία «Περί συνωμοσίας».

Υποστήριξε ότι η Κατηγορούσα Αρχή ενέπλεξε στην υπόθεση άλλα 3 πρόσωπα χωρίς να τα εντάξει στο κατηγορητήριο ή να τα θέσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Θέση της υπεράσπισης είναι ότι η απόδοση ποινικών ευθυνών σε εταιρείες προϋποθέτει την ύπαρξη φυσικού προσώπου το οποίο να ενεργεί ως ιθύνων νους μιας εταιρείας. Στην προκείμενη περίπτωση ανέφερε ο κ.Γεωργίου η Κατηγορούσα Αρχή έδωσε κατά την εκ πρώτης όψεως αγόρευση, την εκδοχή ότι ο Παναγιώτης Νεοκλέους ενεργούσε ως «εγκέφαλος» της εταιρείας υπό την έννοια ότι την καθοδηγούσε. «Υπήρχε όμως και δεύτερη εκδοχή», υποστήριξε ο κ.Γεωργίου με βάσει την οποία «Στην προσπάθειά της η Κατηγορούσα Αρχή να καταστήσει αποδεκτή από το Δικαστήριο την κατάθεση Ανδρέα Νεοκλέους, παραδέχθηκε ότι αυτός είναι ο ιθύνων νους της εταιρείας».

Δεν έχει αποδειχθεί πρόσθεσε ο συνήγορος υπεράσπισης του Δικηγορικού γραφείου Ανδρέας Νεοκλέους ΔΕΠΕ, ότι η εταιρεία λειτουργούσε κατ εντολή του Παναγιώτη Νεοκλέους και συνεπώς οι ενέργειες του δεν μπορούν να αποδώσουν ποινικές ευθύνες στην εταιρεία.

Η διαδικασία διακόπηκε για μισή ώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα