Όσα δεν γνωρίζατε για την ιστορία των αμερικανικών εκλογών

Υπάρχουν μερικές μικρές και ενδιαφέρουσες πληροφορίες από την ιστορία των αμερικανικών εκλογών που ίσως δεν τις γνωρίζετε.

Το CNN μάζεψε μέσα σ’ ένα άρθρο κάποια στοιχεία που αφορούν στις εκλογές της Αμερικής που ίσως οι περισσότεροι από εμάς δεν τα γνώριζαν.

Γνωρίζατε πως εκτός από τη Χίλαρι Κλίντον, μόνο δύο γυναίκες έχουν καταφέρει στην ιστορία των ΗΠΑ να κερδίσουν χρίσμα; Και πάλι, όμως, όχι για την

Προεδρία αλλά για την Αντιπροεδρία.

Πρόκειται για τις Τζέραλντιν Φεράρο το 1984 (υποψήφια των Δημοκρατικών, με Πρόεδρο τον Ουόλτερ Μοντέιλ τον οποίο τελικώς νίκησε ο Ρόναλντ Ρίγκαν) και Σάρα Πέιλιν το 2008 (υποψήφια των Ρεπουμπλικάνων, με Πρόεδρο τον Τζον Μακέιν, ο οποίος έχασε από τον Μπαράκ Ομπάμα).

Η Φεράρο πέθανε το 2011 σε ηλικία 75 ετών έχοντας παλέψει για χρόνια με τον καρκίνο.

H Σάρα Πέιλιν, πλέον προβεβλημένη εκπρόσωπος του Κινήματος του Τσαγιού, αφού παραιτήθηκε από Κυβερνήτης της Αλάσκα το 2009, ασχολήθηκε με τον πολιτικό σχολιασμό στην αμερικανική τηλεόραση και τον Γενάρη του 2016 ανακοίνωσε ότι στηρίζει τον Ντόναλντ Τραμπ υποψήφιο, τότε, για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων.

Το 2008 οι αντίπαλοι Ομπάμα και Μακέιν ήταν οι μόνοι υποψήφιοι ποτέ δεν γεννήθηκαν στον κύριο κορμό των ΗΠΑ.

Ο μεν Μακέιν γεννήθηκε σ’ ένα αμερικανικό στρατιωτικό νοσοκομείο στον Παναμά καθώς ο πατέρας υπηρετούσε στο Ναυτικό, ενώ ο Ομπάμα γεννήθηκε στη Χαβάη.

Τις περισσότερες ψήφους στην ιστορία των αμερικανικών εκλογών συγκέντρωσε ο Ρόναλντ Ρίγκαν. Από τους μεν πολίτες πήρε 54.455.075 από τους δε εκλέκτορες 525.

Τις περισσότερες πολιτείες, συγκεκριμένα τις 49 από τις συνολικά 50, κέρδισαν ο μεν Νίξον το 1972, ο δε Ρίγκαν το 1984. Ο μεν πρώτος έχασε τη Μασαχουσέτη, ο δε δεύτερος τη Μινεσότα.

Ο μεγαλύτερος σε ηλικία Πρόεδρος που εξελέγη ποτέ ήταν ο Ρόναλντ Ρίγκαν και ο νεότερος ο JFK.

O μεν πρώτος σε ηλικία 69 ετών ο δε δεύτερος 43 ετών. Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι ένα χρόνο πιο νέος από τον Κένεντι, δηλαδή 42, ήταν ο Θεόδωρος Ρούζβελτ όταν πέρασε από την Αντιπροεδρία στην Προεδρία μετά τη δολοφονία του Προέδρου Ουίλιαμ ΜακΚίνλεϊ το 1901.

Τέσσερις πρόεδροι των ΗΠΑ δολοφονήθηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας τους: Ο Αβραάμ Λίνκολν το 1865, ο Τζέιμς Γκάρφιλντ το 1881, ο Ουίλιαμ ΜακΚίνλεϊ το 1901, και ο Τζον Κένεντι το 1963.

Πηγή: CNN

Keywords
Τυχαία Θέματα