ΑΚΕΛ: Θετική η επανέναρξή των συνομιλιών για το Κυπριακό

"Η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, που επιτεύχθηκε έπειτα από τη συμφωνία του κ. Αναστασιάδη με τον κ. Ακκιντζί, αποτελεί θετικό γεγονός. Αν το αδιέξοδο συνεχιζόταν τότε υπήρχε ο κίνδυνος περαιτέρω εμπλοκών με αρνητικές συνέπειες για την προοπτική επίλυσης του Κυπριακού", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Η συμφωνηθείσα διαδικασία ανοίγει προοπτικές για επίτευξη λύσης. Για να υπάρξουν όμως αυτές οι προοπτικές θα πρέπει να αποφευχθούν ενδεχόμενοι

κίνδυνοι. Πράγμα που σημαίνει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης οφείλει να προσέλθει στις διαπραγματεύσεις συνεπής στο συμφωνημένο πλαίσιο και στις αρχές λύσης και να επιδείξει τον απαραίτητο πραγματισμό.

Ανεξάρτητα από τις διαφορετικές απόψεις και διαφωνίες, όλες οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους και να στηρίξουμε τις προσπάθειες για επίτευξη λύσης. Οι αντιπαραθέσεις για τη διαδικασία που έχει ήδη συμφωνήσει ο Πρόεδρος δεν πρόκειται να αλλάξει τα δεδομένα. Στόχος όλων μας θα πρέπει να είναι η συμβολή μας στην αξιοποίηση της ευκαιρίας για την επίτευξη της επιθυμητής λύσης.

Επιθυμητή λύση για το ΑΚΕΛ παραμένει η λύση που θα απελευθερώνει, θα τερματίζει την κατοχή και θα επανενώνει τον τόπο και το λαό στο πλαίσιο μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα