ΣΥΚΑΛΑ σε ΥΠΟΙΚ: Με την υπογραφή σου στο κούρεμα η Λαϊκή

Λύπη εκφράζει, σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥ.ΚΑ.ΛΑ (Σύνδεσμος Καταθετών Λαϊκής) για πρόσφατες ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών, ο οποίος ανέφερε ότι δεν είναι στους υπολογισμούς του κράτους η αποκατάσταση των κουρεμένων καταθετών και τους κάλεσε να αποταθούν στα δικαστήρια.

«Υπενθυμίζουμε τον κ. Γεωργιάδη ότι με την υπογραφή του ιδίου (εις αντικατάσταση του κου Σαρρή) οδηγήθηκε η Λαϊκή Τράπεζα σε κούρεμα,

ξεπουλήθηκαν τα ελληνικά υποκαταστήματα της Λαϊκής Τράπεζας για 2 δις Ευρώ λιγότερα, μεταφέρθηκαν 4 δισεκατομμύρια ΕΛΑ της Λαϊκής από την Ελλάδα στην Κύπρο, χρεώνοντας την Κυπριακή Δημοκρατία με υπέρογκες υποχρεώσεις», αναφέρει ο ΣΥ.ΚΑ.ΛΑ.

Υπενθύμισε επίσης τον κ. Γεωργιάδη ότι «υπηρετεί σε μια Κυβέρνηση που εξελέγη με την δέσμευση να μην προβεί σε κούρεμα καταθέσεων παραπλανώντας, μαζί και με τον τότε διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, σχεδόν όλους τους Κύπριους καταθέτες να κρατήσουν τα χρήματα τους στο τραπεζικό σύστημα της Κυπριακής Δημοκρατίας», ενώ προσθέτει ότι «ορισμένοι που δεν πίστεψαν τις δεσμεύσεις της Κυβέρνησης του, δεν τα άφησαν και δεν κουρεύτηκαν, ορισμένοι μπόρεσαν να τα μεταφέρουν στο εξωτερικό και ορισμένοι ιθύνοντες αντί να βρίσκονται στα ποινικά δικαστήρια για τα πεπραγμένα τους, πληρώθηκαν και αποζημιώσεις, στο εξωτερικό!».

Αναφέρθηκε επίσης σε δηλώσεις του ΥΠΟΙΚ την επόμενη του κουρέματος, ως αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, στο τρίτο του ΡΙΚ ότι από την "εκκαθάριση" της Λαϊκής οι καταθέτες να προσβλέπουν σε επιστροφή 50-60% των χρημάτων τους.

«Καλούμε τον Υπουργό να ψάξει πόσα αξίζουν σήμερα τα εναπομείναντα περιουσιακά στοιχεία της Λαϊκής μετά από την πλήρη απραξία τόσο αυτού όσο και της Αρχής Εξυγίανσης. Όπως όλοι ξέρουμε, ακόμα και τώρα το Υπουργείο του, η Αρχή Εξυγίανσης και ο Διαχειριστής εφευρίσκουν προσκόμματα να παραδώσουν, έστω και αργά και με κουτσουρεμένες αξίες αυτά τα περιουσιακά στοιχεία στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους. Φαίνεται ακόμα δεν εκπληρώθηκαν τα δικά τους πλάνα», αναφέρει.

«Τέλος υπενθυμίζουμε τον κ. Γεωργιάδη ότι τα τελευταία 3 χρόνια ο πολιτικός του προϊστάμενος με κάθε ευκαιρία, είτε δημόσια είτε κατ’ ιδίαν, δηλώνει ότι θα αποκατασταθούν οι κουρεμένοι καταθέτες. Ακριβώς τέτοιες δηλώσεις έκανε σε γεύμα που παρέθεσε ο Μακαριότατος σε Ρώσους στην Αρχιεπισκοπή», αναφέρει ο ΣΥΚΑΛΑ.

Ανέφεραν επίσης ότι στην τελευταία του επίσημη συνάντηση στο προεδρικό μέγαρο στην παρουσία του Προέδρου και του ΥΠΟΙΚ, ο Πρόεδρος είπε ρητά ότι πρέπει να αποκατασταθούν οι πιστωτές της Λαϊκής και το ζήτημα που παρέμενε ήταν οι τρόποι αποκατάστασης.

«Είχαμε μια ελπίδα, ειδικά μετά τις σχετικές εντολές του Προέδρου στην παρουσία μας, ότι ο Υπουργός είχε κάποιο πλάνο για την αποκατάσταση των κουρεμένων, όμως φαίνεται ότι το μόνο πλάνο του κ. Γεωργιάδη είναι η αποφυγή των ευθυνών του, της κυβέρνησης του καθώς και της Κυπριακής Δημοκρατίας προς τους πολίτες της», αναφέρουν.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα