Στριμώχνουν τον Ακιντζί για το χάρτη

Το Κόμμα Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) και το τουρκοκυπριακό Δημοκρατικό Κόμμα (ΔΚ) σε ξεχωριστές σημερινές ανακοινώσεις τους επικρίνουν τις δηλώσεις του ηγέτη των Τ/κ Μουσταφά Ακιντζί σε τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι σχετικά με το θέμα της κατάθεσης του χάρτη και ότι αυτός έχει γίνει αποδεκτός από όλα τα κόμματα.

Το ΚΕΕ, στην σχετική ανακοίνωση του αναφέρει ότι, οι δηλώσεις Ακιντζί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και σημειώνει ότι “η τ/κ πλευρά κατά τις συνομιλίες στην Γενεύη και χωρίς να υπάρξει

σημαντική εξέλιξη και χωρίς να κερδίσει τίποτε και παρά τις όλες προειδοποιήσεις μας εντούτοις κατέθεσε χάρτη”.

Χαρακτήρισε την κατάθεση χάρτη “στρατηγικό λάθος” του Μουσταφά Ακιντζί λέγοντας ότι είναι ιστορικά λάθος να λέει (ο κ. Ακιντζί) ότι ο χάρτης είναι ο χάρτης του Ντενκτάς.

“Από το 1968 μέχρι και σήμερα ο μόνος χάρτης που κατέθεσε η τ/κ πλευρά είναι ο χάρτης που κατέθεσε ο κ. Ακιντζί” αναφέρει το ΚΚΕ και σημειώνει παράλληλα ότι, οι Τ/κ ποτέ δεν δέχτηκαν και ούτε θα αποδεχτούν χάρτη που αφήνει το 29,2% των εδαφών στην τ/κ πλευρά.

Εξάλλου σε ανακοίνωση του το τ/κ ΔΚ, αναφέρει ότι ουδέποτε έχει κατατεθεί χάρτης από τον Ντενκτάς και ο μόνος χάρτης είναι αυτός στο σχέδιο Ανάν το οποίον δεν έδωσε η τ/κ πλευρά.

“Μόνο μια φορά η τ/κ πλευρά κατέθεσε χάρτη και αυτό έγινε από τον κ. Ακιντζί” αναφέρεται.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα