H ΠΟΕΔ κατέθεσε εισηγήσεις για το νέο σύστημα αξιολόγησης

Εισηγήσεις σχετικά με το Σχέδιο Αξιολόγησης Εκπαιδευτικών και Εκπαιδευτικού Έργου κατέθεσε η ΠΟΕΔ στη σημερινή πρώτη συνάντηση που έγινε στο Υπουργείο Παιδείας μεταξύ του Υπουργού και των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων.

Η ΠΟΕΔ με επιστολή της στον Υπουργό την οποία κοινοποιεί στα ΜΜΕ,αναφέρει πως η επόμενη συνάντηση θα πρέπει να γίνει με συγκεκριμένη ατζέντα που θα περιλαμβάνει όσα η Οργάνωση εισηγείται .

Η Οργάνωση μεταξύ

άλλων αναφέρει πως οι συναντήσεις που έχουν οριστεί και τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί από την πλευρά του Υπουργείου για το συγκεκριμένο ζήτημα ``επιβάλλεται να συζητηθούν και να επανακαθοριστούν, δεδομένου ότι οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις, βάσει του Καταστατικού Λειτουργίας τους, έχουν υποχρέωση να συγκαλούν τα συλλογικά τους όργανα για ενημέρωση και λήψη σχετικών αποφάσεων".

Κάνει λόγο για αποσπασματική συζήτηση των θεμάτων που παραμένουν, μέχρι σήμερα, ανοιχτά και σε εκκρεμότητα (Νέο Σύστημα Αξιολόγησης, Σχέδιο Επιμόρφωσης, Δείκτες Επιτυχίας &Επάρκειας, Θέματα της Καθημερινότητας των σχολικών μονάδων που έθεσε η ΠΟΕΔ – Διαχείριση Αλφαβητισμού, Διαχείριση Παραβατικότητας, Χρόνος Διευθυντικής Ομάδας, Προδημοτική Εκπαίδευση, Ειδική Εκπαίδευση, ΤΠΕ, κ.ά.-) και θεωρεί πως επιβάλλεται η ολιστική και πανοραμική θεώρηση των διαφόρων θεμάτων.

Στην επιστολή αναφέρεται πως η ΠΟΕΔ προσέρχεται με θετική διάθεση στην πρώτη συνάντηση για το Νέο Σύστημα Αξιολόγησης, "θέτοντας ταυτόχρονα τις πιο πάνω βασικές θέσεις και προϋποθέσεις διαλόγου με σκοπό την αλλαγή της υφιστάμενης κατάστασης στο Σύστημα Αξιολόγησης μέσα από εποικοδομητική, ειλικρινή και συνθετική πορεία διαπραγματεύσεων. Κοινός στόχος είναι, ασφαλώς, η ποιοτική αναβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης".

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα