ΠΣΕΜ: Ξεκάθαρη απάντηση στον Υπ.Παιδείας

Ανακοίνωση-απάντηση εξέδωσε η ΠΣΕΜ, σχετικά με τη σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, που καλεί τις διευθύνσεις να τιμωρήσουν όσους μαθητές συμμετέχουν στην εκδήλωση της ΠΣΕΜ.

Η ΠΣΕΜ εκφράζει τη λύπη της για τη συγκεκριμένη κίνηση του Υπουργείου Παιδείας. "Ιδιαίτερα όταν το μαθητικό κίνημα εδώ και τρεις μήνες προσπαθεί μέσα από ένα ώριμο και σοβαρό τρόπο να πει την άποψη του, η απάντηση του Υπουργείου θυμίζει αυταρχικές, αντιδημοκρατικές και αντιπαιδαγωγικές συμπεριφορές", αναφέρει στην απάντησή της η ΠΣΕΜ.

"Απλά,

να υπενθυμίσουμε ότι δεν πραγματοποιούμε αποχή, αλλά Παγκύπρια εκδήλωση διαμαρτυρίας. Άρα ξεκάθαρο θα πρέπει να είναι ότι: Όλοι οι μαθητές έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις της ΠΣΕΜ εκεί και όπου διοργανώνονται. Αυτό διασφαλίζεται από τον κανονισμό 13, παράγραφος 11: «δεν σημειώνονται απουσίες σε μαθητή που συμμετέχει σε εκδηλώσεις της ΠΣΕΜ»", συνεχίζει η ανακοίνωση.

Η ΠΣΕΜ καλεί όλους του μαθητές και μαθήτριες να αψηφήσουν την τρομοκρατία του Υπουργείου και την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου, η ώρα 10:00, να δώσουν το παρών τους στην εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Keywords
Τυχαία Θέματα