Στρατηγική για τα Δικαιώματα του Παιδιού στην Υγεία

Το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη χθεσινή του συνεδρία ενέκρινε πρόταση του Υπουργού Υγείας Γιώργου Παμπορίδη για την εφαρμογή Στρατηγικής για τα Δικαιώματα του Παιδιού στην Υγεία.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, η εκπόνηση της Στρατηγικής περιλαμβάνεται στον Στρατηγικό σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας για τα έτη 2017-2020 και αφορά μια εκ των σημαντικών προτεραιοτήτων του.

Μέσα από την εν λόγω Στρατηγική, το

Υπουργείο Υγείας στοχεύει στον συντονισμό και την προώθηση δράσεων για προαγωγή, διαρκή προστασία και υποστήριξη των δικαιωμάτων του παιδιού στην υγεία με την εφαρμογή μεθόδων διατομεακής συνεργασίας για παροχή ολιστικής φροντίδας υγείας προς το παιδί και με την ενεργό εμπλοκή και των ίδιων των παιδιών.

Η Στρατηγική περιλαμβάνει οκτώ Πυλώνες και συγκεκριμένα τις Υπηρεσίες Υγείας προς το Παιδί, τα μη Μεταδοτικά Νοσήματα (ΜΜΝ), τη Διατροφή και Μητρικός Θηλασμός, τα Λοιμώδη Νοσήματα – Εμβολιασμοί, την πρόληψη της βίας και των ατυχημάτων, το Αλκοόλ, Ουσίες, Καπνός, το Περιβάλλον και την Σεξουαλική και Αναπαραγωγική Υγεία και Δικαιώματα.

Η παρακολούθηση της υλοποίησης της Στρατηγικής θα γίνεται από το Υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους και προς τον σκοπό αυτό θα κληθούν να οριστούν Σημεία Επαφής από τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα, τους κοινωνικούς εταίρους, τους εκπροσώπους των παιδιών και των γονέων, τις εμπλεκόμενες μη κυβερνητικές οργανώσεις και τους επαγγελματικούς συλλόγους/ συνδέσμους.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα