Στοχεύει τον… μαγικό αριθμό 60

ΑΠΟΕΛ
Τους περισσότερους αγώνες από κάθε άλλη χρονιά θα δώσει φέτος ο ΑΠΟΕΛ

Τα τελευταία χρόνια με τη σχεδόν μόνιμη συμμετοχή της ομάδας στους ομίλους είτε του Γιουρόπα Λιγκ, ούτε του Τσάμπιονς Λιγκ ο ΑΠΟΕΛ είδε αριθμητικά τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις να αυξάνονται κατακόρυφα σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος.

Φέτος, έδωσε ήδη 47 αγώνες και με βάση τα υφιστάμενα δεδομένα η χρονιά θα κλείσει τουλάχιστον στους

57 αγώνες που θα θεωρηθεί αριθμός ρεκόρ για τα δεδομένα του ΑΠΟΕΛ. Στόχος των «γαλαζοκιτρίνων» είναι να αυξήσουν τον αριθμό αγώνων τους στους 60, καθώς σε αυτό το ενδεχόμενο θα φτάσουν μέχρι τον τελικό κυπέλλου και θα διεκδικήσουν και το δεύτερο τρόπαιο.

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε στον πίνακα που ακολουθεί, οι 55 αγώνες που έδωσε πέρυσι ο ΑΠΟΕΛ ήταν οι περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά. Με τους τουλάχιστον 57 αγώνες που θα δώσει φέτος, θα δώσει για 5η φορά στην ιστορία του περισσότερους από 50 αγώνες!

Είναι πάντως από τις λίγες φορές που ο ΑΠΟΕΛ θα δώσει τόσο μεγάλο αριθμό αγώνων και πραγματοποιεί ή πραγματοποίησε αξιοζήλευτη πορεία και στις τρεις διοργανώσεις που συμμετέχει. Διότι είναι πρώτος στο πρωτάθλημα, χτυπά το τρόπαιο του κυπέλλου και έφτασε στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ. Επιβεβαιώθηκε ότι με σωστό σχεδιασμό και σωστή διαχείριση από τον προπονητή, όλα μπορούν να συμβούν.

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΓΩΝΕΣ
2008-09 44
2009-10 51
2010-11 40
2011-12 51
2012-13 41
2013-14 54
2104-15 49
2015-16 55

Βγάζει το πλάνο ο Κρίστιανσεν
Στην τελική ευθεία εισέρχεται από σήμερα η προετοιμασία του ΑΠΟΕΛ για το εκτός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΚ, με τον Τόμας Κρίστιανσεν να ετοιμάζεται να οριστικοποιήσει το πλάνο που θα ακολουθήσει. Σήμερα θα ενσωματωθεί με την υπόλοιπη ομάδα και ο Σεντρίκ Γιαμπερέ που ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με την Εθνική του ομάδα.

Εκτός πλάνων του Δανού τεχνικού παραμένει ο Εφραίμ που όπως είναι γνωστό θα χάσει αρκετούς αγώνες, ενώ οι Ιωάννου και Βινίσιους ανεβάζουν στροφές. Ο νεαρός αμυντικός δίνει μάχη με τον χρόνο για να προλάβει την αναμέτρηση, αλλά από την άλλη ο Βραζιλιάνος μέσος αναμένεται πως θα μείνει εκ νέου εκτός αποστολής.

Όσον αφορά στις επιλογές που θα γίνουν στην ενδεκάδα το ερωτηματικό έχει να κάνει με το αν θα επιλεγούν δύο επιθετικοί ή αν θα προτιμηθεί γεμάτο κέντρο με τον Μπερτόλιο σε ρόλο επιτελικού μέσου.
Παίκτες όπως οι Βάτερμαν, Μερκής, Μιλάνοφ, Λάγο, Μοράις, Κάνιας, Γιαννιώτας και Πιέρος θα είναι σίγουρα στην ενδεκάδα.

Έρχονται εξελίξεις
Στα του προγραμματισμού, το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του Τόμας Κρίστιανσεν είναι από τα πρώτα πράγματα στην ατζέντα των διοικούντων του ΑΠΟΕΛ. Οι δύο πλευρές αναμένεται πως θα έχουν άμεσα επαφές με στόχο να βρεθεί η χρυσή τομή και να παραμείνει στην ομάδα και την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο.

«Πλεονέκτημα για μας»
Σε μια άλλη εξέλιξη, τις αλλαγές που ανακοίνωσε η UEFA για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις από την περίοδο 2018-19 σχολίασε χθες ο Νεκτάριος Πετεβίνος με ραδιοφωνικές δηλώσεις.

«Κάποιες αλλαγές είναι πολύ σημαντικές, όπως για παράδειγμα το ότι η ανάλυση της βαθμολογίας δεν θα αφορά την τελευταία 5ετία αλλά την τελευταία 10ετία. Αυτό είναι πλεονέκτημα για μας. Θα κερδίσουμε 10 θέσεις στην κατάταξη από το 2018.

Κερδισμένες, επίσης, ομάδες όπως η Λουντογκόρετς και η Μπάτε. Ομάδες όπως για παράδειγμα η Γκλάντμπαχ θα πέσουν 11 θέσεις. Ένα αρνητικό για την Κύπρο, αλλά όχι για το ΑΠΟΕΛ, είναι ότι από το 2018 δεν θα υπάρχει ο συντελεστής της χώρας».

Keywords
Τυχαία Θέματα