Στην Κύπρο για επίσημη επίσκεψη ο Μάρτιν Σούλτς

Στην Κύπρο αναμένεται το βράδυ ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, για επίσημη επίσκεψη, ύστερα από σχετική πρόσκληση του Προέδρου της Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου.

Ο κ. Σουλτς θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρόεδρο της Βουλής. Αύριο το μεσημέρι θα προσφωνήσει την Ολομέλεια της Βουλής

σε ειδική συνεδρία της. Θα έχει ακόμη συνάντηση με τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, και θα συναντηθεί με αρχηγούς ε/κ και τ/κ κομμάτων, ενώ θα επισκεφθεί και το ανθρωπολογικό εργαστήριο της ΔΕΑ.

Το μήνυμα ότι οι Κύπριοι πολίτες δεν θα αφεθούν μόνοι τους την επομένη της επανένωσης του νησιού και ότι η Ε.Ε. αποτελεί την καλύτερη εγγύηση για ένα λαμπρό μέλλον για όλους τους Κυπρίους, στο πλαίσιο μιας ομοσπονδιακής Κύπρου, κομίζει στο νησί ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο κ. Σουλτς δήλωσε ότι δεν έχει αμφιβολία πως, παρόλο που βρισκόμαστε κοντά σε μια διευθέτηση, υπάρχει ακόμα δουλειά να γίνει και χρειάζεται να καταβληθούν προσπάθειες, ακόμη και μετά την επανένωση.

Η διεθνής κοινότητα και η Ε.Ε. πρέπει να είναι έτοιμες να βοηθήσουν, όπου αυτό είναι επωφελές επεσήμανε.

Αναφερόμενος στο σκοπό της επίσκεψής του και τα θέματα, που βρίσκονται στην ατζέντα των συναντήσεών του στο νησί, ο κ. Σουλτς δήλωσε ότι έρχεται για να δείξει τη στήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη διαδικασία, που έχει αναληφθεί και υποστηρίζεται δημόσια τόσο από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, όσο και από τον ηγέτη της τ/κ κοινότητας, Μουσταφά Ακιντζί.

Οι Κύπριοι, δήλωσε, έχουν μπροστά τους ορισμένους κρίσιμους μήνες. Η πιθανότητα επανένωσης δεν ήταν ποτέ τόσο κοντά. Δεν ήταν ποτέ τόσο απτή.

Keywords
Τυχαία Θέματα