Αναστασιάδης - Ακιντζί συζητούν συγκλίσεις

Νέα συνάντηση θα έχουν στις 10.00 ο Πρόεδρος της δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, και ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών.

Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Νίκο Χριστοδουλίδη, κατά τη συνάντηση αναμένεται να συζητηθούν τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της εργασίας των διαπραγματευτών. Θα καταβληθεί προσπάθεια κάποιες συναντιλήψεις να μετατραπούν σε συγκλίσεις, ειδικότερα αυτές, που θα αφορούν αρχές, οι οποίες θα διέπουν μια

ενδεχόμενη λύση του Κυπριακού.

Αναμένεται, επίσης, να υπάρξει καθορισμός των συναντήσεων κατά τη διάρκεια του Απριλίου. Βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη φάση, κατά την οποία εργαζόμαστε, κυρίως, εξετάζοντας κάποιες από τις συναντιλήψεις, που έχουν σημειωθεί, κατά τη διάρκεια των πολλών μηνών, που έχουν παρέλθει, και προσπαθώντας να τις μετατρέψουμε και να τις καταγράψουμε σε μια ξεκάθαρη γλώσσα δήλωσε ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ,`Εσπεν Μπαρθ `Ειντε, μετά τη συνάντηση, που είχε την περασμένη Παρασκευή με τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.

Ο Νορβηγός διπλωμάτης, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το απόγευμα της Πέμπτης είχε δηλώσει πως είναι βαθιά πεπεισμένος ότι επιτυγχάνεται πρόοδος.

Οι διαπραγματεύσεις, είπε, θα συνεχιστούν και κατά την προεκλογική περίοδο για τις βουλευτικές εκλογές του Μαίου. Εξετάζονται, δήλωσε, οι λεπτομέρειες, καθώς «ως γνωστόν ο διάβολος είναι στις λεπτομέρειες» κατά την έκφρασή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα