Οι νοσηλευτές της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ κλιμακώνουν τα απεργιακά μέτρα

Σε κλιμάκωση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων προσανατολίζονται οι νοσηλευτές-μέλη της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ, που απέχουν από τα καθήκοντά τους από τις 15 Μαρτίου.

Σε Γενική Συνέλευση στις 16.00 θα καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Το Υπουργείο Υγείας φέρεται να μελετά την πρόσληψη νοσηλευτών, με το καθεστώς της αγοράς υπηρεσιών, προς αντιμετώπιση της κατάστασης στα δημόσια νοσηλευτήρια, η οποία μέρα με την ημέρα επιδεινώνεται

Η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη, διαβεβαίωσε πως το Υπουργείο είναι σε θέση να αντιμετωπίσει ακόμα και κλιμάκωση των μέτρων της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.

Πρωτοβουλία

μεσολάβησης μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και των νοσηλευτών της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. για άρση των απεργιακών μέτρων, αναλαμβάνει η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Μάριο Κουλούμα, στις 10.00 η Ομοσπονδία θα έχει συνάντηση με την Ολομέλεια του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών και στις 12.30 με τον Υπουργό Υγείας, Γιώργο Παμπορίδη, στον οποίο θα μεταφέρει τις προτάσεις των νοσηλευτών.

Παράλληλα, θα μεταφέρει την αγωνία των ασθενών για τη συνεχιζόμενη κατάσταση και προτάσεις, με στόχο να φτάσουν σε κοινή συμφωνία, ώστε να λήξει η απεργία.

Τα δημόσια νοσηλευτήρια συνεχίζουν να λειτουργούν με βάση τον στρατηγικό σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας, με παραπομπές ασθενών για εξετάσεις, αλλά και για χειρουργικές επεμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας μέχρι το Σάββατο 354 περιστατικά είχαν παραπεμφθεί στον ιδιωτικό τομέα για επεμβάσεις σε ασθενείς, που ανήκουν στα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά, όσο και ασθενείς, που βρίσκονται σε λίστα αναμονής και των οποίων οι χειρουργικές επεμβάσεις ήταν προγραμματισμένες να γίνουν από τις 15 Μαρτίου και έχουν αναβληθεί, εξαιτίας της απεργίας των νοσηλευτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα