Στην Αικατερινούπολη "ταξίδεψε" ο κυπριακός τουρισμός

Τουριστικές εκθέσεις και ημερίδες, αλλά και φωτογραφικές εκθέσεις περιλαμβάνονται στις πρόσφατες δράσεις που διοργάνωσε ή στις οποίες συμμετείχε το Γενικό Προξενείο Αικατερινούπολης, με στόχο την προβολή του κυπριακού τουρισμού στη Ρωσία, ενώ έμφαση δόθηκε στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, έμφαση δόθηκε στην προβολή των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, που προσφέρει η Κύπρος, όπως και των ευκαιριών για επισκέψεις και δραστηριότητες

καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε η τουριστική έκθεση “Expotravel 2016”, μεταξύ 7 και 8 Οκτωβρίου, όπου το Προξενείο συμμετείχε, για τρίτη συνεχή χρονιά, με δικό του περίπτερο. Προστίθεται ότι η “Expotravel” είναι η τρίτη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση στη Ρωσική Ομοσπονδία και σε αυτήν, εκτός από την Κύπρο, φέτος συμμετείχαν η Βουλγαρία, η Πορτογαλία, η Τσεχία, η Ιταλία, η Ουγγαρία, το Ισραήλ, το Αζερμπαϊτζάν και η Κιργισία.

Παράλληλα, το Γενικό Προξενείο συμμετείχε στο τουριστικό φόρουμ που διοργάνωσε η Τουριστική Ομοσπονδία Ουραλίων, ενώ στις 12 Οκτωβρίου βοήθησε στη διοργάνωση της τουριστικής ημερίδας: «Κύπρος: Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού», σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αικατερινούπολης.

Η ημερίδα, η οποία χρηματοδοτήθηκε από τον ΚΟΤ, τέθηκε υπό την αιγίδα του Πρέσβη της Δημοκρατίας στη Μόσχα. Ακολούθησαν παρουσιάσεις από τον Διευθυντή του Γραφείου του ΚΟΤ στη Μόσχα, από τις Εταιρείες Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Αμμοχώστου, Λεμεσού, Πάφου και Τροόδους, όπως και από εκπροσώπους μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων.

Παράλληλα, διοργανώθηκαν στην Αικατερινούπολη, με τη βοήθεια του Γενικού Προξενείου της Δημοκρατίας, φωτογραφικές εκθέσεις του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών, μια με θέμα τις εκκλησίες και τους αρχαιολογικούς χώρους της Κύπρου που προστατεύονται από την UNESCO, και μια δεύτερη με θέμα τον άνθρωπο, τον τόπο, την τεχνολογία και τον πολιτισμό της Κύπρου.

Τέλος, σε ημερίδα για την προβολή της Κύπρου που διοργανώθηκε σε ξενοδοχείο στην Αικατερινούπολη, ο Γενικός Πρόξενος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με στελέχη της ιδιωτικής αεροπορικής εταιρείας Ural Airlines, με τα οποία συζήτησε τρόπους αύξησης των πτήσεων προς την Κύπρο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα