Διεθνές βραβείο σε μεταπτυχιακό φοιτητή του Παν. Κύπρου

Διεθνές βραβείο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό EUREC (The Association of European Renewable Energy Research Centres) έλαβε ο Σπύρος Θεοχαρίδης, Μεταπτυχιακός Συνεργάτης στην Ερευνητική Μονάδα Ενεργειακής Αειφορίας “ΦΩΣ” του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κύπρου αναφέρει ότι “ο Σπύρος

Θεοχαρίδης έλαβε το δεύτερο βραβείο στο διαγωνισμό με τίτλο `EUREC Awards: Promoting excellence in Renewable Energy education`, που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός EUREC, για τις τρεις καλύτερες πτυχιακές εργασίες από προπτυχιακούς φοιτητές, με θέμα τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Η πτυχιακή εργασία του κ. Θεοχαρίδη είχε τίτλο “PV Prediction and Live Monitoring Tool for PV Systems in Cyprus” και στοχεύει στην υλοποίηση, σε συνεργασία με την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, ενός εργαλείου για την πρόβλεψη της παραγωγής των φωτοβολταϊκών συστημάτων της Κύπρου για την επόμενη μέρα, έτσι ώστε αυτά τα δεδομένα να αποστέλλονται στο διαχειριστή δικτύου για να ρυθμίζουν την παραγωγή από τους ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς.

Η τελετή βράβευσης έγινε στις Βρυξέλλες, στις 7 Οκτωβρίου 2016, σε μια κατάμεστη αίθουσα με νεοεισερχόμενους φοιτητές του Προγράμματος Μάστερ της EUREC, φοιτητές και καθηγητές από τα διάφορα πανεπιστήμια με τα οποία συνεργάζεται η EUREC για διεξαγωγή των προγραμμάτων της.

Στη συγκέντρωση, οι τρεις νικητές του διαγωνισμού παρουσίασαν τα προγράμματα που ανέπτυξαν και αμέσως μετά έγινε η απονομή των βραβείων, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα