Σταθερότητα και συνέπεια

ΑΕΚ
Χωρίς προβλήματα οι «κιτρινοπράσινοι» συνέχισαν την προετοιμασία τους για τη 17η νίκη στο πρωτάθλημα

Αυτό που έχει σημασία τώρα για μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό είναι να παίρνει την ουσία και να προσθέτει βαθμούς. Μετά τις τέσσερεις κατά σειρά ισοπαλίες, η ΑΕΚ κατάφερε να ανακάμψει και να μπει και πάλι στον σωστό δρόμο. Είχε πολύ καλές εμφανίσεις στα δύο εκτός έδρας ντέρμπι με ΑΠΟΕΛ και ΑΕΛ

και μετά ακολούθησαν οι νίκες με Ομόνοια και Ερμή. Την Κυριακή έχει την ευκαιρία να φτάσει σε τρίτη κατά σειρά νίκη, κάτι που είχε αρκετό καιρό να κάνει.

Θυμίζουμε ότι οι «κιτρινοπράσινοι» είχαν φτάσει τις οκτώ διαδοχικές νίκες με την έναρξη του πρωταθλήματος. Αν παραμείνουν σταθεροί σε αυτά τα επίπεδα απόδοσης και συνεχίσουν να είναι συνεπείς στα δύσκολα, τότε θα παραμείνουν εκεί στα ψηλά μέχρι το τέλος. Αυτό θα κάνει και τον κόσμο να πιστέψει ακόμη περισσότερο στις δυνατότητες της ομάδας και αυτό θα βοηθήσει αφάνταστα και στον τομέα της αυτοπεποίθησης τους παίκτες του Ιμανόλ Ιδιάκεθ.

Ο ίδιος, πάντως, πιστεύει περισσότερο απ’ όλους στην ομάδα του και δεν είναι λίγες οι φορές που το λέει και το εννοεί, ότι μπορούν να παλέψουν μέχρι τέλους και να πετύχουν τον στόχο τους. Κάποιοι βιάστηκαν να ξεγράψουν την ομάδα του μετά τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα και ειδικά μετά την ισοπαλία με την ΑΕΖ στην «ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ», ήταν αυτός που τόνιζε ότι δεν είναι νεκροί.

Τώρα ζωντάνεψε ξανά η πίστη ότι η ΑΕΚ μπορεί φέτος να πετύχει κάτι περισσότερο από τα τελευταία δύο χρόνια. Σταθερότητα και συνέπεια. Ειδικά στα ντέρμπι, εκεί όπου οι «κιτρινοπράσινοι» απέδειξαν ότι μπορούν να κερδίσουν οποιονδήποτε αντίπαλο σε οποιαδήποτε έδρα.

Στα πόδια τους είναι λοιπόν ν’ αποδείξουν ότι είναι ικανοί να αντέξουν την πίεση των μεγάλων αγώνων και να κατακτήσουν το πρωτάθλημα. Αν είναι συνεπείς στα κρίσιμα και καθοριστικά ραντεβού τους, τότε θα αυξήσουν τις πιθανότητές τους.

Δεδομένες οι αλλαγές
Ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ θα προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα που θα επιλέξει απέναντι στην Αναγέννηση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι την υποτιμά. Πρέπει να δώσει ανάσες σε κάποιους παίκτες οι οποίοι έχουν τραβήξει αρκετό κουπί από την έναρξη του πρωταθλήματος.

Ακολουθεί την Τετάρτη ο επαναληπτικός με την Ανόρθωση για το κύπελλο, εκεί όπου η ΑΕΚ θα κληθεί να κάνει μια πολύ μεγάλη υπέρβαση για να ανατρέψει το εις βάρος της 3-1 του πρώτου αγώνα.

Πάντως θα παλέψει τον αγώνα και θα εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες που έχει για να περάσει αυτή στην ημιτελική φάση. Δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο. Εκτός αποστολής θα είναι για ακόμη μια φορά οι Τέτε και Ιωάννου, ενώ χρόνο συμμετοχής έπειτα από περίπου τέσσερεις μήνες αναμένεται να πάρει ο Τομάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα