Σωρεία παραβάσεων από την θυγατρική της Λαϊκής στη Ρωσία

Σωρεία παραβάσεων οδήγησαν την Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας στην ανάκληση της άδειας λειτουργίας της θυγατρικής της πρώην Λαϊκής Τράπεζας "Rosprombank" με έδρα τη Μόσχα.

Σε σχετική ανακοίνωσή ο ρωσικός εποπτικός φορέας αναφέρει ότι η ανάκληση της άδειας αιτιάται στο γεγονός ότι η τράπεζα απέτυχε να εναρμονιστεί με τους κανονισμούς,

ενώ όπως σημειώνεται, προχώρησε σε επαναλαμβανόμενες παραβιάσεις των όρων που προέβλεπε ο νόμος.

Επιπλέον, όπως σημειώνεται, η υψηλού κινδύνου δανειακή στρατηγική Τράπεζας ήταν συνυφασμένη με την τοποθέτηση κεφαλαίων σε κακής ποιότητας περιουσιακά στοιχεία, γεγονός που έθετε σε πραγματικό κίνδυνο τα συμφέροντα των πιστωτών και των καταθετών της.

Την ίδια ώρα, η Τράπεζα δεν εναρμονίστηκε με τη νομοθεσία, αναφορικά με την καταπολέμηση του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, τα εισοδήματα που προέρχονται από παράνομες δραστηριότητες καθώς και χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η Τράπεζα δεν προσκόμισε τις απαραίτητες πληροφορίες στον εποπτικό φορέα για τα ανωτέρω.

Επιπλέον, τόσο το Διοικητικό Συμβούλιο, όσο και οι μέτοχοι, σύμφωνα με την ανακοίνωση, δεν έλαβαν τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε οι δραστηριότητες να μπορέσουν να επανέλθουν στο νόμιμο πλαίσιο λειτουργίας.

Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας αναφέρει ότι από σήμερα, 13 Σεπτεμβρίου, στο τιμόνι της Rosprombank έχει διοριστεί προσωρινή διοίκηση, ενώ η εξουσία των εκτελεστικών οργάνων της έχουν ανασταλεί.

Follow @Christos_mich

Keywords
Τυχαία Θέματα