Σκηνικό του 2009 πάλι στο ΓΣΠ…

Ο ΑΠΟΕΛ έχασε, όπως τότε, 1-0 στη Δανία και κυνηγά την ανατροπή σε μια εβδομάδα

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ 1
43΄ Πάβλοβιτς
ΑΠΟΕΛ 0

Όπως πριν από επτά χρόνια (2009), έτσι και ψες ο ΑΠΟΕΛ έχασε στη Δανία 1-0 από την Κοπεγχάγη στον πρώτο αγώνα των πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και έτσι καλείται στον επαναληπτικό στις 24 Αυγούστου στο ΓΣΠ να κάνει την ανατροπή για να προκριθεί, όπως άλλωστε έκανε και τότε

(νίκησε 3-1) για να προκριθεί άλλη μια φορά στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η πρόκριση είναι εφικτή, άλλωστε το έχει κάνει αρκετές φορές, αρκεί οι «γαλαζοκίτρινοι» να παρουσιάσουν τον καλό εαυτό τους στο «καυτό» στάδιο της πρωτεύουσας. Γιατί χθες βράδυ, η κυπριακή ομάδα δεν έφτασε σε ικανοποιητικά επίπεδα και θα μπορούσε να δεχθεί και δεύτερο γκολ, αλλά θα μπορούσε και να ισοφαρίσει στο στάδιο «Τέλια Πάρκεν».

Η Κοπεγχάγη ήταν καλύτερη γενικά, έδειξε πιο έτοιμη, έχει καλύτερη συνοχή (έδωσε πολύ περισσότερα παιχνίδια) και κέρδιζε τις πλείστες μονομαχίες. Πέτυχε το γκολ στο 43΄ με τον Πάβλοβιτς. Ο ΑΠΟΕΛ παρουσιάστηκε καλύτερα στο β΄ μέρος και απείλησε με ισοφάριση.

Ο Ορλάντι 11άδα
Με μιαν αλλαγή και τον ίδιο σχηματισμό 4-1-4-1 σε σχέση με τον επαναληπτικό αγώνα με τη Ρόζενμποργκ παρέταξε τον ΑΠΟΕΛ ο τεχνικός της ομάδας Τόμας Κρίστιανσεν.

Συγκεκριμένα τη θέση του Τόμας Ντε Βινσέντι, ο οποίος πήρε μετεγγραφή και συνεχίζει την καριέρα του στην Αλ Σαμπάμπ πήρε ο Αντρέα Ορλάντι, ο οποίος ανέλαβε το ρόλο του οργανωτή. Στις άλλες θέσεις ο Δανός τεχνικός εμπιστεύτηκε τους υπόλοιπους 10 του προηγούμενου αγώνα με τον Μοράις να ξεκινά ανασταλτικό χαφ και τον Βινίσιους λίγο πιο μπροστά.

Κατοχή η Κοπεγχάγη
Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και επεδίωξαν με παιχνίδι κατοχής να φτάσουν στο γκολ. Διατήρησαν για ένα 10λεπτο πλήρη υπεροχή και απείλησαν σε μια περίπτωση, την ώρα που ο ΑΠΟΕΛ προσπαθούσε να κλείσει χώρους. Σε ένα σημείο τα κατάφερνε, αλλά δεν μπορούσαν οι «γαλαζοκίτρινοι» να κρατήσουν μπάλα.

Μετά τα αρχικά στάδια ο ΑΠΟΕΛ έκλεισε καλύτερα τους χώρους, έκανε αραιά και πού επισκέψεις στην αντίπαλη περιοχή, αλλά η Κοπεγχάγη εξακολουθούσε να έχει τον έλεγχο και την πρωτοβουλία στις κινήσεις. Όμως είχε χάσει την επιθετική ορμή που είχε στο ξεκίνημα.

Οι πρωταθλητές επιθετικά δεν έκαναν αισθητή την παρουσία τους, καθώς γίνονταν λανθασμένες μεταβιβάσεις και δεν έβγαζαν πολλούς παίκτες μπροστά. Κι είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη τελική φάση σημειώθηκε στο 28ο λεπτό, με ένα άστοχο σουτ του Εφραίμ.

Ο Βάντερμαν
Με το ίδιο σκηνικό, τη γηπεδούχο να έχει συνεχώς την μπάλα και να επιτίθεται και τον ΑΠΟΕΛ να αμύνεται, συνεχίστηκε το παιχνίδι. Αμυντικά η κυπριακή ομάδα στεκόταν καλά κι εκεί που χρειαζόταν, όπως στο 33΄, επενέβη σωτήρια ο Βάντερμαν διατηρώντας το μηδέν παθητικό. Όμως δεχόταν αρκετή πίεση, καθότι το πρόβλημα να μην μπορεί να κρατά μπάλα συνεχιζόταν.

Λάθος και 1-0
Όμως λίγο πριν από το ημίχρονο ο ΑΠΟΕΛ πλήρωσε διαδοχικά λάθη σε επίθεση (χάθηκε εύκολα η μπάλα) και άμυνα (ο Αστίθ έχασε τον αντίπαλό του) και ο Πάβλοβιτς άνοιξε το σκορ στο 43΄.

Η επανάληψη
Με τον Μερκή αντί του Καρλάο άρχισε το β΄ ημίχρονο ο ΑΠΟΕΛ. Ο Κρίστιανσεν έδωσε εντολή για να βγει πιο ψηλά η ομάδα και να πιέσει. Έτσι, πατούσε καλύτερα, οι γραμμές ήταν πιο κοντά και ισορρόπησε το παιχνίδι. Η είσοδος του Βάντερ αντί του Εφραίμ, νωρίς στο β΄ μέρος, είχε στόχο να φρεσκάρει την επίθεση καθώς ήθελε γκολ ο ΑΠΟΕΛ.

Το ανέβασμα της ομάδας πιο ψηλά όμως εγκυμονούσε κινδύνους και οι γηπεδούχοι, όταν έβρισκαν ανοικτούς χώρους, γίνονταν επικίνδυνοι. Το καλό ξεκίνημα του ΑΠΟΕΛ δεν είχε συνέχεια, όμως και η Κοπεγχάγη άρχισε να παίρνει ξανά τα ηνία στον αγώνα.
Στο 70΄ μάλιστα άγγιξε το δεύτερο γκολ, αλλά το δοκάρι στάθηκε σύμμαχος του ΑΠΟΕΛ σε σουτ του Βέρμπιτς.

Η ευκαιρία Ντε Καμάργκο
Η ευκαιρία αυτή φάνηκε να αφυπνίζει τον ΑΠΟΕΛ, που στο διάστημα 74'-76' έφτιαξε πολύ καλές ευκαιρίες με αποκορύφωμα την κεφαλιά του Ντε Καμάργκο, που έσωσε ο τερματοφύλακας.

Πλέον, ενώ το παιχνίδι βάδιζε προς το τέλος, στόχος του ΑΠΟΕΛ ήταν να μη δεχθεί δεύτερο γκολ και αν ερχόταν ένα τέρμα, καλώς. Οι Δανοί από την πλευρά τους ροκάνιζαν τον χρόνο, ενώ στις καθυστερήσεις έχασαν διπλή ευκαιρία.

Διακριθέντες
Από τον ΑΠΟΕΛ, που υστέρησε, ξεχώρισαν οι Βάντερμαν, Βινίσιους και Γιαννιώτας, ενώ από την Κοπεγχάγη οι Ντιλέινι, Άνκερσεν, Πάβλοβιτς και Βέρμπιτς.
* Εκτός αποστολής του ΑΠΟΕΛ έμειναν οι Αλωνεύτης, Λάγο, Μπρεσάν, Παρασκευάς.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πάβελ Κράλοβετς (Ρόμαν Σλίσκο, Ίβο Νάτβορνικ)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Φαλκ/ Ορλάντι, Μοράις

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ: Όλσεν, Άνκερσεν, Γιόρκενσεν, Αουγκούστινσον, Γιόχανσον, Κβιστ, Βέρμπιτς (88΄Γκρέκους), Ντιλέινι, Πάβλοβιτς (67΄ Κορνίλιους), Φαλκ (79΄ Τούτουχ), Σανταντέρ

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Αλεξάνδρου, Καρλάο (46΄ Μερκής), Αστίθ, Μοράις, Βινίσιους, Εφραίμ (55΄ Βάντερ), Γιαννιώτας, Ορλάντι, Σωτηρίου (75΄ Ντε Καμάργκο)

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
4΄ Λάθος του Βάντερμαν, που έδιωξε την μπάλα σε αντίπαλο, αλλά ευτυχώς δεν είχε συνέπειες.
6΄ Χαμηλή σέντρα του Άνκερσεν και προβολή του Πάβλοβιτς στο πρώτο δοκάρι άουτ.
8΄ Σουτ του Φαλκ εκτός περιοχής σταμάτησε ο Βάντερμαν.
11΄ Σε έξοδό του ο Όλσεν ακούμπησε την μπάλα με το χέρι, αλλά δεν χρεώθηκε με κάρτα.
15΄ Σουτ εκτός περιοχής του Σανταντέρ έξω.
32΄ Ο Βάντερμαν μάζεψε την μπάλα πάνω από το κεφάλι του Σανταντέρ.
33΄ Ο Πάβλοβιτς γύρισε στην περιοχή κι έκανε το σουτ, το οποίο απέκρουσε σωτήρια ο Βάντερμαν.
39΄ Σέντρα του Αουγκούστινσον, αλλά η κεφαλιά του Πάβλοβιτς έφυγε ψηλά πάνω από τα δοκάρια.
43΄ 1-0 Ο Αστίθ χάνει τον Πάβλοβιτς στο μαρκάρισμα σε μια βαθιά μπαλιά του Ντιλέινι, ο Σέρβος απέφυγε τον Βάντερμαν και πλάσαρε στην κενή εστία.
52΄ Συρτό και αδύναμο σουτ του Εφραίμ στα χέρια του Όλσεν.
56΄ Σε αντεπίθεση ο Βέρμπιτς έπιασε σουτ μόλις πάνω από τα δοκάρια.
59΄ Φάουλ του Βάντερ και κεφαλιά του Μερκή στα χέρια του τερματοφύλακα.
69΄ Από πλάγια θέση σουτ του Άρκενσεν στα χέρια του Βάντερμαν.
70΄ Σουτ του Βέρμπιτς, η μπάλα κόντραρε στον Βινίσιους, κτύπησε στη ρίζα της κάθετης δοκού κι έφυγε κόρνερ.
74΄ Το σουτ του Γιαννιώτα κοντράρεται και αποκρούεται σε κόρνερ.
75΄ Τεχνητό φαλτσαριστό σουτ του Γιαννιώτα μόλις έξω.
76΄ Σέντρα του Ορλάντι και εξ επαφής κεφαλιά του Ντε Καμάργκο απέκρουσε ο Όλσεν.
90+3΄ Από μελέ στην περιοχή του ΑΠΟΕΛ ο Σανταντέρ από κοντά δεν νίκησε τον Βάντερμαν και στη συνέχεια σουτ του Ντιλέινι έφυγε έξω.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Κρίστιανσεν: «Νομίζω ότι όλοι περιμέναμε καλύτερο αποτέλεσμα. Στο τέλος το 1-0 μάς αφήνει πιθανότητες για την πρόκριση και με τον κόσμο στο πλευρό μας μπορούμε να γυρίσουμε το αποτέλεσμα. Νομίζω ότι δεν καταφέραμε να ελέγξουμε τον ρυθμό σε μεγάλο κομμάτι του αγώνα, να κάνουμε το παιχνίδι μας, να κρατήσουμε μπάλα. Αλλά η ομάδα προσπάθησε πολύ και περιμένουμε με ανυπομονησία για τον επαναληπτικό».

Ορλάντι: «Σε μια στιγμή αδράνειας, που χάσαμε τη συγκέντρωσή μας, μας τιμώρησε η Κοπεγχάγη. Στην επανάληψη δείξαμε ότι είμαστε καλή ομάδα και πάμε πίσω στη Λευκωσία με ένα καλό αποτέλεσμα. Θα μπορούσαμε να δεχτούμε και άλλο γκολ. Είχαμε κι εμείς τις ευκαιρίες μας. Αποδείξαμε ότι είμαστε καλή ομάδα και θα παλέψουμε στην έδρα μας. Είναι 100% εντός των δυνατοτήτων μας. Μπορούμε να κάνουμε την ανατροπή. Με την προσπάθεια της ομάδας και τη βοήθεια του κόσμου μπορούμε να κάνουμε την ανατροπή».

Μοράις: «Δεν μπορούμε να πούμε ότι κάτι δεν πήγε καλά. Ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολο παιχνίδι. Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε το μηδέν, αλλά δεν τα καταφέραμε. Είχαμε και μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρουμε αλλά και πάλι δεν τα καταφέραμε. Έχουμε όμως την ευκαιρία στη Λευκωσία, μπροστά στον κόσμο μας να πάρουμε τον αποτέλεσμα που θέλουμε. Ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο. Μέχρι τώρα δουλέψαμε σκληρά και θα δουλέψουμε ακόμα πιο σκληρά για να πάρουμε αυτό που θέλομε».

Keywords
Τυχαία Θέματα