Κομοτηνή: ΕΡΤ Κομοτηνής Ειδήσεις 17-8-2016

07:54 17/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Περιφέρεια

Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ: Για την κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών

Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Γιώργος Παυλίδης

Με αφορμή την εκδήλωση πέντε (5) δασικών πυρκαγιών μέσα στο τελευταίο τετραήμερο, 12 έως 15 Αυγούστου 2016 και την κατάσβεσή τους από την συντονισμένη προσπάθεια όλων των Αρχών και ιδιαίτερα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Γιώργος Παυλίδης στέλνει ευχαριστήριο μήνυμα προς όλους όσους συνέδραμαν στην κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών.

Η Περιφέρεια ευχαριστεί ιδιαίτερα για την προσπάθεια την οποία κατέβαλε το Πυροσβεστικό Σώμα το τετραήμερο του

δεκαπενταύγουστου, με αποτέλεσμα την κατάσβεση των αλλεπάλληλων πυρκαγιών οι οποίες σημειώθηκαν. Ήταν αξιέπαινη η προσπάθεια όλων των φορέων, η άμεση επέμβαση και γενικά η ταχεία παρουσία τους στα σημεία που εκδηλώθηκαν πυρκαγιές. Ιδιαίτερα συγχαρητήρια αξίζουν στον Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ΑΜ-Θ κ. Βασιλειάδη Ιωάννη, καθώς και στους Διοικητές και τα στελέχη των κατά τόπους Μονάδων.

Πολιτική

Συνάντηση του Ιλχάν Αχμέτ με το νέο διοικητή του Νοσοκομείου

Ιλχάν Αχμέτ -Γιώργος Φιλιππίδης

Με το νέο διοικητή του νοσοκομείου Κομοτηνής, Γιώργο Φιλιππίδη συναντήθηκε ο βουλευτής Ροδόπης από το Ποτάμι, Ιλχάν Αχμέτ, κατόπιν επιθυμίας του πρώτου για ενημέρωση με την ανάληψη των νέων του καθηκόντων.

Ο κ. Ιλχάν Αχμέτ τόνισε προς το νέο διοικητή του νοσοκομείου Κομοτηνής ότι θα συνδράμει τις προσπάθειές του για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες της Ροδόπης, ενώ τόνισε ότι θα εντείνει την πίεσή τους προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την στελέχωση με ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του αποδεκατισμένου νοσηλευτικού ιδρύματος του νομού μας.

Κοινωνία

Στις 20 Αυγούστου το πρώτο «μπαμ» των κυνηγών

Την υπουργική απόφαση περιμένουν οι κυνηγετικοί σύλλογοι όλης της χώρας για να ξεκινήσουν την έκδοσή αδειών κυνηγιού για την νέα κυνηγετική περίοδο 2016 -2017 που ξεκινά στις 20 Αυγούστου.

Όπως εξήγησε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο πρόεδρος του κυνηγετικού συλλόγου Κομοτηνής Παναγιώτης Καραφύλλης “το πρώτο μπαμ θα ακουστεί στις 6 και 30 το πρωί του Σαββάτου και δεν ξέρω πως θα προλάβουμε μέσα σε 3 ήμερες που έχουν απομείνει για την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου να εκδώσουμε κυνηγετικές άδειες για 3000 κυνηγούς που είναι τα μέλη του συλλόγου».

Πέρσι εκδόθηκαν 1950 άδειες ,φέτος υπολογίζεται ότι θα εκδοθούν περισσότερες από 2000. Σύμφωνα με τον κ. Καραφύλλη η παρατεταμένη ανομβρία έχει συμβάλει στην αύξηση των τρυγονιών και των ορτυκιών.

Πρόσκληση για την Γιορτή Έναρξης Κυνηγιού

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κυνηγετικού Συλλόγου Ξάνθης , προσκαλεί τους πολίτες στην Γιορτή Έναρξης Κυνηγιού που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη 17 Αυγούστου στις 9 το βράδυ, στον Πυρήνα Προσαρμογής Θηραμάτων του Συλλόγου που βρίσκεται μετά το Σέλερο.

Τοπική Αυτοδιοίκηση

Παραμένουν ως έχουν τα δημοτικά τέλη

Ο δήμαρχος Κομοτηνής Γ.ΠΕΤΡΙΔΗΣ

Τη μη αναπροσαρμογή των συντελεστών των παρακάτω ισχυόντων τελών για το έτος 2017 αποφάσισε ομόφωνα κατά την τελευταία συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής. Πρόκειται για τα τέλη:

– Ακίνητης περιουσίας, Διαμονής παρεπιδημούντων, Χρήσης δημοτικών κτημάτων – έργων και Χρήσης των δημοτικών νεκροταφείων. Για τα υπόλοιπα ισχύοντα τέλη, για το έτος 2017, αποφάσισε τα εξής: 1) Για τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού:

Α. Τη μη αναπροσαρμογή και

Β. Την απαλλαγή από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού, των παρακάτω ομάδων: 1. Των τριτέκνων, 2. Των μονογονεϊκών ομάδων, 3.Των μακροχρόνια ανέργων, εφόσον το εισόδημα ετησίως είναι εντός του αφορολόγητου ορίου, οριζόμενου από τις αρμόδιες αρχές.

Παραμένουν ως έχουν τα τέλη ελεγχόμενης στάθμευσης. Επίσης, οι ειδικές κατηγορίες επαγγελματιών, όπως γιατροί, φαρμακοποιοί κ.λ.π. για την εξυπηρέτηση των πελατών τους, μπορούν να προμηθεύονται την κάρτα αυτή από το Ταμείο του Δήμου και την κατάργηση της κάρτας στάθμευσης «επαγγελματία» εντός του Δημοτικού Πάρκινγκ (112/2013 ΑΔΣ), λόγω εκμίσθωσης του Δημοτικού Πάρκινγκ σε ιδιώτη.

Αυτοματοποιημένο ποδήλατο

Στην υπηρεσία αυτοματοποιημένου συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων του δήμου Κομοτηνής μπορούν να έχουν πρόσβαση περιστασιακοί χρήστες και συνδρομητές, σύμφωνα με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Όλοι οι χρήστες χρησιμοποιούν είτε την ειδική προπληρωμένη κάρτα συνδρομητή είτε την πιστωτική κάρτα που παραλαμβάνουν κατά την εγγραφή τους.

Το κόστος της υπηρεσίας περιλαμβάνει ένα πάγιο κόστος πρόσβασης και μία προοδευτική χρέωση κατά τη διάρκεια της χρήσης

Ιερά Μητρόπολη

Κοινωνικό Φροντιστήριο

Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων Μουτάφης

Και κατά το νέο σχολικό έτος 2016 – 2017 θα λειτουργήσει το κοινωνικό φροντιστήριο στην αίθουσα διδασκαλίας του Ἱερού Καθεδρικού Ναού Εὐαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον υπεύθυνο Ἱερέα π. Χρυσοβαλάντη Δήμο καλώντας τον αριθμό τηλεφώνου 25310 244 57. Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν στις 29 Αυγούστου και θα διαρκέσουν έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2016.

Πολιτισμός

Εκδηλώσεις στην Ξάνθη

Με τη συναυλία «Από το Φανάρι στην αυλή του Αγίου Βλασίου» συνεχίζεται το Φεστιβάλ Ανατολικής Μουσικής στις 19 Αυγούστου στις 21.00 στην αυλή του Ι. Ναού του Αγίου Βλασίου. Ο ναός του Αγίου Βλασίου εγκαινιάσθηκε στις 11 Απριλίου 1838. Από το απλό ξύλινο τέμπλο του ναού ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι εικόνες του Χριστού Παντοκράτορα, έργο του «εκ Τρικάλλων» αγιορείτη αγιογράφου Νικηφόρου, που φέρει χρονολογία 1812.

Ιεροψάλτες Ξάνθης :«Το Μουσικό Σχολείο συμβάλει στη διατήρηση της πολιτιστικής και θρησκευτικής μας κληρονομιάς»

Με ανακοίνωση του και ο Σύλλογος Ιεροψαλτών Ξάνθης εκφράζει την στήριξη του στο Μουσικό Σχολείο τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι: «Η Βυζαντινή Μουσική είναι συνέχεια της Αρχαίας Ελληνικής μουσικής, εξελίχθηκε μέσα στους αιώνες, φτάνοντας ως τις μέρες μας, παράλληλα με την παραδοσιακή μουσική. Το Μουσικό Σχολείο διδάσκει αυτά τα είδη Μουσικής, συμβάλλοντας στη διατήρηση της παράδοσης και του πολιτισμού μας».

Ο αρχαιολογικός χώρος των Αβδήρων ανοίγει ξανά

Ο αρχαιολογικός χώρος των Αβδήρων ανοίγει ξανά. Από τον Νοέμβριο του 2014 ήταν κλειστός για το κοινό λόγω έλλειψης φυλακτικού προσωπικού. Χάρη στην πρόσληψη ωφελούμενων ειδικότητας Δ.Ε. βοηθητικού φυλακτικού προσωπικού μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα σε επιβλέποντες φορείς του ΥΠΠΟΑ, είναι εφικτή η επαναλειτουργία του αρχαιολογικού χώρου. Ο χώρος θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή με ωράριο 08.00-16.00. Υπάρχει ενιαίο εισιτήριο με το αρχαιολογικό μουσείο στην τιμή των 4€.

Αστυνομικό Δελτίο

Σύλληψη 2 ημεδαπών για κλοπή

Συνελήφθησαν χθες στην Κομοτηνή δύο ημεδαποί, ηλικίας 28 και 24 ετών, διότι διέρρηξαν κατάστημα της πόλης και αφαίρεσαν από το εσωτερικό του το χρηματικό ποσό των 78 ευρώ. Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα (1) ζευγάρι γάντια και όλο το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό, το οποίο αποδόθηκε στο δικαιούχο του.

Συλλήψεις στην Ξάνθη

Συνελήφθη χθες στην Ξάνθη 31χρονος ημεδαπός, διότι μαζί με έναν άγνωστο μέχρι στιγμής δράστη, ο οποίος αναζητείται, διέρρηξαν οικία στην Ξάνθη και αφαίρεσαν, μεταξύ άλλων, διάφορα χρυσαφικά – κοσμήματα, 2 ρολόγια χειρός, 1 κινητό τηλέφωνο και 1 ηλεκτρονική συσκευή. Κατά την προσπάθεια διαφυγής τους οι δράστες απέρριψαν στο έδαφος όλα τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στη δικαιούχο τους, ενώ στην κατοχή του 31χρονου βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ και 2 κινητά τηλέφωνα.

Αθλητικά

Ο Σύλλογος «ΠΕΡΠΑΤΩ» στον 5ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης

Ο Σύλλογος «ΠΕΡΠΑΤΩ», συνεχίζει την ενεργή συμμετοχή του όλα αυτά τα χρόνια στο δρομικό κίνημα και άρχισε τις προπονήσεις για τον 5ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης που θα διεξαχθεί στις 8 Οκτωβρίου 2016.

Ο 5ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης συνοδεύεται από ένα διευρυμένο Πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης, με στόχο να συγκεντρώσει έσοδα προς όφελος κοινωφελών ιδρυμάτων – οργανώσεων, που επιτελούν έργο.

Ανάμεσα στους συνεργαζόμενους φορείς κοινωνικής ευθύνης είναι και ο Σύλλογος «ΠΕΡΠΑΤΩ». Η προσπάθεια του Συλλόγου θα ενισχυθεί οικονομικά από μέρος των συνολικών συμμετοχών της Ομάδας. Τα έσοδα θα διατεθούν για κάλυψη λειτουργικών αναγκών του Συλλόγου.

Εισιτήρια φιλικού με Αγροτικό Αστέρα

Η ΠΑΕ Πανθρακικός για τη διάθεση των εισιτηρίων ενόψει του του φιλικού αγώνα με τον Αγροτικό Αστέρα (18/08-18:15) θα λειτουργήσει η Θύρα 1 του ΔΑΚ Κομοτηνής. Επισημαίνεται πως τα εισιτήρια διαρκείας της αγωνιστικής περιόδου 2016-17 ισχύουν κανονικά και για τους φιλικούς αγώνες.

Εισιτήρια πρόκειται να διατεθούν αποκλειστικά την ημέρα του αγώνα από το εκδοτήριο της Θύρας 1 του γηπέδου, το οποίο θα είναι ανοιχτό προκειμένου να εξυπηρετήσει τους φιλάθλους της ομάδας μας από τις 17:15 το απόγευμα.

Αναλυτικά οι τιμές των εισιτηρίων:

-10 ευρώ για 2 ενηλίκους

-Δωρεάν είσοδος για παιδιά μέχρι 18 ετών

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, ιλχάν αχμέτ, μπαμ, νέα, φαρμακοποιοι, αδσ, συλληψεις, ξανθη, ημεδαπός, ηλεκτρονική, συμμετοχή, θεσσαλονικη, εισιτήρια, κινηση στους δρομους, συριζα, καθαρα δευτερα, Καθεδρικός Ναός Αγίου Βασιλείου, τελος ακινητης περιουσιας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, πυρκαγιες, γιορτη σημερα, ξανα, αυτοδιοικηση, βυζαντινη μουσικη, ημεδαπός, ποδηλατο, ηλεκτρονική, δωρεαν, εικονες, κινητα, κινητα τηλεφωνα, μουσικη, πιεση, προγραμμα, πυροσβεστικο σωμα, ρολογια, τηλεφωνο, αγωνες, αυξηση, αφορμη, αχμετ, βραδυ, βρισκεται, γαντια, γιατροι, δευτερα, εγγραφη, εγγραφες, εδαφος, αιθουσα, ευρω, υπαρχει, εισιτήρια, ενημερωση, εξυπηρετηση, ετων, ετος, υπηρεσια, ιλχάν αχμέτ, κυβερνηση, κινητο, κοσμηματα, μπαμ, οικια, οφελος, παιδια, παυλιδης, πρωι, ρολογια χειρος, συνεχεια, συγχαρητηρια, συμμετοχή, σωμα, συλλογοι, σχολειο, τιμη, φαναρι, φεστιβαλ, φροντιστηριο, αγνωστο, αιωνες, απο δευτερα, αυλη, δημοτικα, ειδη, γιορτη, ιατρικο, ιδιαιτερα, ναος, υγειας, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα