Πώς θα είναι φέτος οι τιμές στο πασχαλινό τραπέζι;

Καλύτερες θα είναι φέτος οι τιμές σε όλα τα προϊόντα, με τις συνθήκες και το οικονομικό περιβάλλον στην αγορά να ευνοεί, προκειμένου ο μέσος Κύπριος να απολαύσει ένα οικονομικότερο πλην εξίσου ποιοτικό πασχαλινό τραπέζι.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Κρεοπωλών Κώστα Λειβαδιώτη, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή «Μεσημέρι και κάτι» του ΣΙΓΜΑ, ειδικά στο κρέας οι τιμές που παρατηρούνται αυτή την εβδομάδα είναι οι χαμηλότερες της τελευταίας δεκαετίας.

Συγκεκριμένα, το αρνί

φέτος αναμένεται να πωλείται στα κρεοπωλεία στα €8-9 το κιλό, είτε πρόκειται για κυπριακής είτε για ελληνικής προέλευσης, ενώ σε ορισμένες υπεραγορές οι τιμές που παρατηρούνται κυμαίνονται γύρω στο €5,29 το κιλό.

«Ωστόσο, οι ποιότητες διαφέρουν. Ο καταναλωτής θα πρέπει να πάει εκεί που έχει εμπιστοσύνη, αλλά θα πρέπει και ο ίδιος να ελέγξει το προϊόν. Καλή η εμπιστοσύνη, αλλά ο έλεγχος είναι ακόμα καλύτερος», τόνισε.

Όσον αφορά στην ποιότητα και κατά πόσο αυτή διασφαλίζεται, ο κ. Λειβαδιώτης ανέφερε ότι γίνονται πολύ μεγάλες προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση, προσθέτοντας ότι οι ευρωπαϊκοί έλεγχοι που έγιναν πρόσφατα στα κυπριακά κρεοπωλεία, απέδειξαν την καλή κατάσταση.

Από την πλευρά του, ο Εκτελεστικός Γραμματέας του Συνδέσμου Υπεραγορών Ανδρέας Χατζηαδάμου, ανέφερε ότι οι υπεραγορές, οι οποίες προχωρούν σε προσφορές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, είναι έτοιμες να εξυπηρετήσουν τον κόσμο, με τη φιλοσοφία τους να πωλούν στις χαμηλότερες δυνατές τιμές, να παραμένει σταθερή.

Ωστόσο, όπως είπε, όσον αφορά στην αγορά κρέατος, η απόφαση για τις αγορές, είναι στη διακριτική ευχέρεια του καταναλωτή, ο οποίος θα πρέπει να διεξάγει τη δική του έρευνα στην αγορά πριν αποφασίσει, εκτιμώντας ότι οι τιμές γενικότερα φέτος, θα κινηθούν σε πολύ καλά επίπεδα.

Τέλος, αναφορικά με την ασφάλεια, τόνισε με τη σειρά του ότι οι υπεραγορές έχουν υιποθετήσει όλα τα πρωτόκολλα για τη διασφάλιση της ποιότητας και της υγιεινή.

Follow @Christos_mich

Keywords
Τυχαία Θέματα