Σε θετικό κλίμα η συνάντηση της ΕΤΥΚ με τη Διοίκηση της ΣΚΤ

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε χτες η προγραμματισμένη συνάντηση της ΕΤΥΚ με τη Διοίκηση της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους αλλά και γενικότερα θέματα που αφορούν την πορεία του Συνεργατισμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΤΥΚ, κυρίαρχο θέμα ήταν αυτό της υπογραφής συλλογικής σύμβασης και έχει συμφωνηθεί μεταξύ των δύο πλευρών η συνέχιση των διαπραγματεύσεων, σε τακτική πλέον βάση, μετά την ημερομηνία

υλοποίησης της νομικής συγχώνευσης (1/7/2017).

«Η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Οργάνωσής μας και της Τράπεζας, ιδιαίτερα μετά την ‘υπαγωγή’ των ΣΠΙ κάτω από τη Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα για μια ενιαία συλλογική σύμβαση για το σύνολο του προσωπικού του Συνεργατισμού, αποτελεί αναγκαιότητα αλλά και υποχρέωση, και πρώτιστος στόχος μας είναι η εξάλειψη των υφιστάμενων σήμερα ανισοτήτων και αδικιών, πάντα στα πλαίσια των δεδομένων του υπόλοιπου τραπεζικού χώρου, του οποίου οι ήδη επιτευχθείσες συμφωνίες αποτελούν τις κατευθυντήριες γραμμές», αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΕΤΥΚ.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της κάλυψης του συνόλου των μελών της ΕΤΥΚ και των εξαρτωμένων τους από το Ταμείο Υγείας της ΕΤΥΚ (ΤΥΕΤΥΚ), σε συνέχεια παλαιότερης δέσμευσης της Τράπεζας, έχει συμφωνηθεί η εφαρμογή του αμέσως μετά τη νομική συγχώνευση (1/7/2017). «Η κάλυψη αυτή αποτελεί ένα από τα πολυτιμότερα ωφελήματα που πέτυχε η Οργάνωσή μας για τα μέλη της στα πλαίσια της έμπρακτης εφαρμογής της αρχής της συναδελφικής αλληλεγγύης», σημειώνει η ΕΤΥΚ.

Όσον αφορά τη συμφωνία για παραχώρηση των συμβατικών δανείων προς τους εργαζόμενους της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, η ΕΤΥΚ σημειώνει πως η Διοίκηση της Τράπεζας ανέφερε ότι άμεσα θα αρχίσει η παραχώρηση των δανείων στους δικαιούχους συναδέλφους.

Η ΕΤΥΚ εκφράζει, τέλος, ικανοποίηση για το εποικοδομητικό κλίμα που επικράτησε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ευελπιστώντας ότι μέσα στο ίδιο κλίμα θα συνεχιστεί η διαπραγμάτευση για τη σύναψη ενιαίας συλλογικής σύμβασης εντός του Ιουλίου.

Πηγή :ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα