Σε ρυθμούς προαγωγών κινείται η Αστυνομία Κύπρου

Σε ρυθμούς προαγωγών βρίσκεται από χθες η αστυνομία Κύπρου.Οκτώ αξιωματικοί προήχθηκαν από τον Υπουργό Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου, την ίδια στιγμή που σύμφωνα με πληροφορίες του Σίγμα, επικρατεί αναβρασμός ανάμεσα σε μέλη της δύναμης.

Την ίδια ώρα τα πυρά του έστρεψε το ΑΚΕΛ κατά του Ιωνά Νικολάου, λέγοντας ότι οι προαγωγές έχουν αντικατασταθεί με κομματικές σκοπιμότητες.

Σύμφωνα με το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ, Χρίστο Χριστοφίδή,

‘’Η αναξιοκρατία και το ρουσφέτι συνεχίζουν να βασιλεύουν στην Αστυνομία.

Φαίνεται ότι ο βασικός λόγος που ο κ.ΥΠ.Δικαιοσύνης διατηρείται από τους κυβερνώντες στη θέση του, από την οποία έπρεπε να είχε παραιτηθεί εδώ και καιρό με βάση τα πολλά απαράδεκτα που σχετίζονται με το Υπουργείο του, είναι για να μπορούν να προωθούν τους μικροκομματικούς τους σχεδιασμούς.‘’

"Όλες οι προαγωγές έχουν γίνει με βάση τα κριτήρια που καθορίζονται στο Νόμο – την αξία, τα προσόντα και την αρχαιότητα – όπως αυτά αναλύονται στις αποφάσεις των Δικαστηρίων", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου.

"Επισημαίνεται ότι η αρχαιότητα αποτελεί κριτήριο που καθορίζει την προαγωγή υποψηφίου, μόνο όταν στα άλλα δύο κριτήρια, δηλαδή την αξία και τα προσόντα, οι υποψήφιοι είναι ίσοι", επισημαίνει.

Επισημαίνει μάλιστα με σαφείς αιχμές προς το ΑΚΕΛ, ότι σε καμιά περίπτωση "δεν ακολουθήσαμε τις πρακτικές που εφαρμόστηκαν στις προαγωγές που έγιναν τα τελευταία δύο χρόνια επί της διακυβέρνησης του ΑΚΕΛ, οι οποίες πρακτικές ήταν ξένες με το Νόμο και αναξιοκρατικές, και ως τέτοιες έχουν αποδοκιμαστεί με τις αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου".

Οι οκτώ νέοι ανώτεροι αστυνόμοι που πήραν τελικά προαγωγή είναι:

Γιαννάκης Χαραλάμπους, αστυνομικός διευθυντής Μόρφου Γιαννάκης Γεωργίου, διευθυντής της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας Ιάκωβος Ιωάννου, αστυνομικός διευθυντής ΛευκωσίαςΝίκος Νίκου, αστυνομικός διευθυντής Λεμεσού Μάριος Χριστοφίδης, υποδιοικητής της ΚΥΠ Χριστόφορος Μαυρομμάτης, διευθυντής τμήματος καταπολέμησης εγκλήματος Αρχηγείου ΑστυνομίαςΑντώνης Παπακωνσταντίνου αστυνομικός διευθυντής Αμμοχώστου Χριστάκης Παπαδημητρίου, αστυνομικός διευθυντής Λάρνακας

Το πάζλ των προαγωγών συμπληρώθηκε με την θέση του νέου Βοηθού Αρχηγού Αστυνομίας, την οποία εξασφάλισε ο Δημήτρης Δημητρίου. Θα ακολουθήσουν επίσης προαγωγές και σε κατώτερους βαθμούς.

Πάντως το θέμα θα εγγραφεί και στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή προς συζήτηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα