Σε ποιο κόσμο βρίσκεται ο παράδεισος;

Είναι η ιστορία ενός νέου ανθρώπου, ο οποίος ανακαλύπτει ότι πάσχει από μία σπάνια και ανίατη ασθένεια, η οποία έχει ως κύριο χαρακτηριστικό το γεγονός ότι μπορεί να προβλεφθεί με καταπληκτική ακρίβεια η ημερομηνία «λήξης» του φορέα της.

Πρόκειται για το βιβλίο, του Χριστόδουλου Ελισσαίου, το οποίο παρουσιάστηκε στις 27 Οκτωβρίου στην Πάφο.

Ο νέος αυτός, αφού αποκλείει κάθε πιθανότητα ιατρικού λάθους, αποδέχεται τη μοίρα του και αποφασίζει στον χρόνο που του απομένει, να ζήσει όσο πιο έντονα γίνεται τη ζωή του πραγματοποιώντας τα πιο κρυφά του όνειρα, υλοποιώντας τις πιο τρελές φαντασιώσεις

του. Αντιμετωπίζει και ξεπερνά ενδόμυχους φόβους και εμμονές που για χρόνια, από την παιδική του ηλικία, τον βασάνιζαν ορμώμενοι από το υποσυνείδητό του. Η αποδοχή του αναπόφευκτου ενεργεί καταλυτικά και τον βοηθά να απελευθερωθεί.

Κατά καιρούς όμως, αφού γνωρίζει επακριβώς τα περιθώρια επιβίωσης του, αντιμετωπίζει, λιγότερο ή περισσότερο έντονα, ένα δίλημμα: Να τρέξει να απομυζήσει όσα προλάβει από τη ζωή που τον εγκαταλείπει, όπως αποφάσισε αρχικά, ή να προετοιμαστεί για το μετέπειτα;

Δυο σημαντικά γεγονότα έρχονται να σημαδέψουν την καινούργια του ζωή: Το πρώτο είναι η γνωριμία του με έναν άνθρωπο αλλιώτικο, ο οποίος του κάνει βαθιά εντύπωση. Το δεύτερο είναι το συναπάντημα με μια γυναίκα: η μοίρα το φέρνει ώστε να γνωρίσει τον έρωτα για πρώτη φορά στη ζωή του.

Καθώς όμως ο χρόνος κυλά αδυσώπητα και το τέλος πλησιάζει νομοτελειακά, επανέρχεται στη σκληρή πραγματικότητα. Μέσα στην απελπισία του καταφεύγει σε ένα Γέροντα στο Άγιο Όρος, ζητώντας διέξοδο. Ένα απροσδόκητο συμβάν ανατρέπει τα πάντα δίνοντας λύτρωση στον ήρωα αφήνοντας ερωτήματα να πλανώνται και που θα πρέπει να απαντηθούν από τον κάθε αναγνώστη ατομικά.

Το βιβλίο του κ.Ελισσαίου κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Αιγαίον.

Keywords
Τυχαία Θέματα