Κλειστή για δύο ημέρες η ΕΟ στο ύψος των Τεμπών

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα στο τμήμα του Αυτοκινητοδρόμου Αιγαίου, που αφορά την παράκαμψη των Τεμπών (τα λεγόμενα «νέα τμήματα» του αυτοκινητοδρόμου) και αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος Μαρτίου του 2017.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, καθ’όλη τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας θα γίνεται έλεγχος της εθνικής οδού μέσα στην κοιλάδα των Τεμπών με την Εθνική Οδό(ΕΟ) μάλιστα να κλείνει για δύο ημέρες, στις 2 και 3 Νοεμβρίου: «Την Τετάρτη και την Πέμπτη θα χρειαστεί να κλείσουμε τον δρόμο από τις 7 το

πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ», είπε η υπεύθυνη εταιρικής επικοινωνίας της εταιρείας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε» κα Ζαβρίδου.

Το επίμαχο έργο βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη διαδικασία ολοκλήρωσης και δοκιμών των ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων που έχουν εγκατασταθεί στις σήραγγες του νέου τμήματος προτού αυτό δοθεί σε χρήση.

Αύξηση στην κυκλοφορία

Άλλωστε για πρώτη φορά εδώ και αρκετά χρόνια, αυξητικός είναι ο ρυθμός της κυκλοφορίας σε μεγάλο τμήμα της Εθνικής Οδού: «Υπάρχει μια αύξηση, μια καλυτέρευση της κυκλοφορίας, σε σχέση με την την πολύ μεγάλη πτώση που είχαμε από το 2011-2012, οπότε είχαμε πτώση της τάξης του 60% στην κυκλοφορία».

Όπως τόνισε η κα Ζαβρίδου, η αύξηση στην κυκλοφορία (περίπου κατά 6%) στο τμήμα της ΠΑΘΕ που διαχειρίζεται η Εταιρία Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου αφορά κατά κύριο λόγο μεγάλα οχήματα που μεταφέρουν φορτία αλλά και πολίτες που κινούνται «με εργασιακό σκοπό» και λιγότερο τουριστική κινητικότητα, ειδικά τους μήνες από το φθινόπωρο έως τις αρχές του καλοκαιριού.

Το άρθρο Κλειστή για δύο ημέρες η ΕΟ στο ύψος των Τεμπών εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα