Βαν Γκογκ: Γιατί έκοψε το αυτί του με ένα ξυράφι

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Μέχρι και σήμερα, επικρατούσε η άποψη πως ο διάσημος Ολλανδός ζωγράφος Βίνσεντ Βαν Γκογκ, αυτοακρωτηριάστηκε ύστερα από έντονο καβγά με τον συνάδελφο του Πολ Γκογκέν. Οι επιστήμονες όμως, που μελετούν την αιτία που οδήγησε τον ζωγράφο να κόψει με το ξυράφι το αυτί του, κατέληξαν σε μία άλλη θεωρία.

Αυτό που πιθανόν οδήγησε τον Βαν Γκογκ

σε αυτή την πράξη, ήταν ο γάμος του αδελφού του μετά από έναν μεγάλο έρωτα με την Τζο Μπόνγκερ που είχε απορρίψει την πρόταση του στο παρελθόν.

Ο ζωγράφος, δεν άντεξε την είδηση αυτή, μιας και ο αδερφός του θεωρείτο το πιο θερμό οικονομικό του στήριγμα. Αν και οι ερευνητές γνώριζαν πως η ανακοίνωση του γάμου ήταν πλήγμα για τον Βαν Γκογκ, δεν είχαν συνδέσει τα δύο γεγονότα.

Το βίβλιο Studio of the Sout παραθέτει στοιχεία που αποδεικνύουν πως την ημέρα του αυτοακρωτηριασμού του, ο Ολλανδός ζωγράφος είχε ενημερωθεί για την απόφαση του αδερφού του με ένα γράμμα του μαζί με 100 φράγκα. Στο βιβλίο, αναφέρεται πως η μητέρα των δύο αδελφών και ο αδερφός της Τζο, είχαν εγκρίνει το γάμο.

Εκείνη τη νύχτα, ο σπουδαίος ζωγράφος, έκοψε το αυτί του με ένα ξυράφι και αμέσως επισκέφτηκε έναν οίκο ανοχής, όπου το δώρισε σε μία πόρνη.

Το άρθρο Βαν Γκογκ: Γιατί έκοψε το αυτί του με ένα ξυράφι εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα