Σχεδόν €200 εκ. "κατάπιε" διαχρονικά η Cyta Hellas

Αγγίζουν τα €200 εκ. ευρώ που «κατάπιε» εν είδει επενδύσεων η ζημιογόνα Cyta Hellas, χωρίς να έχει υπάρξει προοπτική απόσβεσης και κερδοφορίας, σύμφωνα με έγγραφο που κατατέθηκε στη Βουλή και απαντά στα ερωτήματα βουλευτών, σχετικά με την κατάσταση στην εταιρία.

Συγκεκριμένα, η θυγατρική της Cyta

διαχρονικά έχει χρειαστεί σε επενδυτικά κεφάλαια €199,2 εκ., μαζί με αυτά που βρίσκονται στη βουλή αυτές τις ημέρες και αναμένεται να εγκριθούν για κάλυψη των αναγκών της.

Σε έγγραφο που απαντά στα ερωτήματα που έθεσαν μέλη της επιτροπής οικονομικών, καταγράφεται το μέγεθος της επένδυσης στην οποία έχει προβεί διαχρονικά ο ημικρατικός οργανισμός για να διατηρήσει τη θυγατρική Cyta Hellas σε πλήρη λειτουργία και υγιή οικονομική θέση, καθώς και το μέγεθος των ζημιών που έχει καταγράψει διαχρονικά η Cyta Hellas.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο, οι ζημιές που έχει υποστεί η Cyta από την ίδρυση της Cyta Hellas ανέρχονται ούτε λίγο ούτε πολύ στα €165,5 εκ., ποσό που αντιστοιχεί στα χρήματα που έχει λάβει η εταιρία από την πρώτη ημέρα που ιδρύθηκε το 2007 εν είδει μετοχικού κεφαλαίου. Την ίδια ώρα, τα δάνεια που έχει λάβει από τη μητρική εταιρία, προκειμένου να συνεχίσει τη λειτουργία της, μαζί μες τους τόκους, ανέρχονται στα €33,7 εκ.

Εξάλλου, στον προϋπολογισμό της μητρικής Cyta, έχει προβλεφθεί ποσό €8,8 εκ. για επενδύσεις προς θυγατρικές συνολικά, εκ των οποίων τα €8,5 αφορούν τη Cyta Hellas.

Πριν από λίγο καιρό, κατά την ομιλία της ενώπιων βουλευτών, η Πρόεδρος της Cyta Ρένα Ρουβιθά-Πάνου, αναφέρθηκε στις ανάγκες της Cyta Hellas για το 2017 οι οποίες φτάνουν τα €15,6 εκ.

Συγκεκριμένα, η Πρόεδρος είχε επισημάνει ότι ένα ποσοστό των χρημάτων αυτών που αγγίζει τα €4 εκ. θα πρέπει να καταβληθεί σε ρευστό, διότι οι άμεσες ανάγκες της εταιρίας προς τη μητρική είναι τέτοιες, που δεν επιτρέπουν άλλους τρόπους διευθέτησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σχεδόν €200, Cyta Hellas,schedon €200, Cyta Hellas