Προσοχή: Επικίνδυνα παιδικά προιόντα στην αγορά – Δείτε ποια

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή (ΥΠΚ) του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, ως αρμόδια Αρχή στην Κύπρο για τη λειτουργία και διαχείριση του Ευρωπαϊκού Συστήματος Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών για Επικίνδυνα Προϊόντα που δεν είναι τρόφιμα, πληροφορεί τους καταναλωτές ότι την εβδομάδα που αρχίζει στις 20/02/2017 (GRAS-RAPEX – Report 8), έχουν κοινοποιηθεί στο Σύστημα 42 προϊόντα που παρουσιάζουν κίνδυνο για την υγεία και την ασφάλειά τους. Τα προϊόντα αυτά εντοπίστηκαν, για πρώτη φορά, στις αγορές

διάφορων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και, στη συνέχεια, κοινοποιήθηκαν στο Σύστημα GRAS-RAPEX.

Οι καταναλωτές μπορούν να ενημερωθούν για τα επικίνδυνα προϊόντα στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή, στη διεύθυνση www.consumer.gov.cy.

Τα 42 προϊόντα κατανεμήθηκαν, για σκοπούς ελέγχου της αγοράς, ως ακολούθως:

· Δεκατέσσερα στην Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή.
· Δεκατέσσερα στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών.
· Έξι στο Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών.
· Επτά στο Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας.
· Ένα στο Τμήμα Φαρμακευτικών Υπηρεσιών.

Τα προϊόντα που αφορούν στην Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, καθώς και οι αντίστοιχοι συνεπαγόμενοι κίνδυνοι, περιγράφονται στον πίνακα που ακολουθεί.

Επισημαίνεται ότι τα προϊόντα με αύξοντες αριθμούς 13 και 14 έχουν αξιολογηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως προϊόντα χαμηλού κινδύνου.

Σημειώνεται ότι δύο (2) από τα δεκατέσσερα (14) προϊόντα (με αύξοντες αριθμούς 1 και 2), έχουν εντοπιστεί αρχικά από την ΥΠΚ στην αγορά της Κύπρου (χωρίς να έχουν προηγουμένως εντοπιστεί στις άλλες χώρες μέλη) και έχουν κοινοποιηθεί στο σύστημα Gras-Rapex.

Δείτε στην gallery τις φωτογραφίες των παιχνιδιών:

Keywords
Τυχαία Θέματα