Σαλαμίνα: Εξήντα εφτά χρόνια ιστορίας και προσφοράς

Εξήντα εφτά χρόνια ιστορίας συμπληρώνει το Αθλητικό Σωματείο Νέα Σαλαμίνα Αμμοχώστου το Σάββατο 7 Μαρτίου 2015. Στις 7 Μαρτίου 1948 στο κινηματοθέατρο «Χατζηχαμπή» Αμμοχώστου πραγματοποιήθηκε η ιδρυτική συνέλευση του Σωματείου παρουσία περίπου 150 μελών.

Ήταν το αποτέλεσμα μιας προσπάθειας προοδευτικών ανθρώπων της Αμμοχώστου ως απάντηση στους περιορισμούς διαφόρων μορφών που επιβάλλονταν σε σωματεία που λειτουργούσαν στην πόλη και στερούσαν από τα λαϊκά στρώματα την ενασχόληση με τον αθλητισμό.Το πρώτο

Διοικητικό Συμβούλιο της Νέας Σαλαμίνας αποτελούσαν οι Ανδρέας Πασχαλίδης, Γεώργιος Φάνος, Κώστας Ελευθερίου, Μιχαήλ Δανιήλ Σιαλής, Αντώνης Τότσης, Λυκούργος Αρχοντίδης, Νίκος Κόκκινος και Παναγιώτης Καλογήρου.Η Νέα Σαλαμίνα έχει τη δική της σημαντική συμβολή στα αθλητικά δρώμενα της Κύπρου, με τις ομάδες της σε ποδόσφαιρο και πετόσφαιρα και τις ακαδημίες όπου αθλούνται οι νεαροί αθλητές. Παράλληλα από το 1974, όπως και τα υπόλοιπα προσφυγικά σωματεία, η Νέα Σαλαμίνα αποτελεί φάρο επιστροφής στις πατρογονικές εστίες. Τα 41 από τα 67 χρόνια της ιστορίας της έχουν περάσει στην προσφυγιά και αποτελεί ένα ζωντανό σημείο σύνδεσης των Αμμοχωστιανών με την κατεχόμενη πόλη τους είτε αυτοί γεννήθηκαν στην Αμμόχωστο είτε στην προσφυγιά.Στη φετινή αγωνιστική περίοδος παρουσιάστηκαν αρκετές δυσκολίες στη Νέα Σαλαμίνα και η πορεία της δεν ήταν η αναμενόμενη. Με πίστη στις δυνάμεις μας όμως θα δώσουμε έντιμα τη μάχη μέχρι το τέλος και θα ξεπεράσουμε τις όποιες δυσκολίες.Με την απιτούμενη τιμή προς τους πρωτεργάτες του σωματείου και την ευθύνη προς τους νεότερους φίλους της Νέας Σαλαμίνας, συνεχίζουμε την προσπάθεια για ένα σωματείο που θα λειτουργεί σε υγιείς βάσεις, θα προσφέρει στην κοινωνία και θα πρωταγωνιστεί στην πόλη που ιδρύθηκε, την Αμμόχωστο.

Keywords
Τυχαία Θέματα