ΣΑΚΣ: Απέναντί μας έχουμε Τ/κ&Τούρκους μαχητές εξοπλισμένους

Στο πεδίο μάχης, θα συναντήσουμε Τουρκοκύπριους και Τούρκους μαχητές, οι οποίοι είναι εξοπλισμένοι. Δεν τους ξεχωρίζουμε, γιατί και οι δυο θα κρατούν όπλα, σε μια ενδεχόμενη σύρραξη.

Αυτό αναφέρει σε δηλώσεις του στο SigmaLive ο Συνταγματάρχης Ψαράς Χρίστος, εκ μέρους του Συνδέσμου Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού. Με αφορμή τις δηλώσεις του ΣΑΚΣ στον απόηχο της ψήφισης της πρότασης νόμου του ΔΗΣΥ, ο Συνταγματάρχης εξήγησε στο SigmaLive το

ιστορικό πίσω από την πρόταση του ΣΑΚΣ, να ενταχθεί στη διαπαιδαγώγηση των στρατιωτών το Ενωτικό δημοψήφισμα του 1950. Οι στρατιώτες, ανέφερε ο Συνταγματάρχης, ενημερώνονται για θέματα που αφορούν εθνική διαπαιδαγώγηση.

Για το ενωτικό δημοψήφισμα γίνεται αναφορά στην εν λόγω διαπαιδαγώγηση, στην κατηγορία που αφορά τα γεγονότα που προηγήθηκαν του 1955-59 και αυτό που προτείνεται είναι η περαιτέρω έμφαση σε αυτό.

Ο συνταγματάρχης Ψαράς τόνισε ότι ο στρατός δεν είναι αμέτοχος. «Απέναντί μας έχουμε Τουρκοκύπριους και Τούρκους μαχητές που είναι εξοπλισμένοι. Στο πεδίο μάχης δεν ξεχωρίζουν, γιατί και οι δυο κρατούν όπλα», ανέφερε.

Ακόμη, ο συνταγματάρχης Ψαράς έθεσε το ερώτημα εάν σε μια ενδεχόμενη σύρραξη, την οποία όλοι απευχόμαστε, «θα κατηγορηθούμε για εμφύλιο. Πώς θα ξεχωρίσουμε τους Τουρκοκύπριους στο πεδίο της μάχης, αφού όλοι είναι εξοπλισμένοι;».

«Οι Τούρκοι δεν έχουν εμπιστοσύνη»

Κληθείς ο συνταγματάρχης να απαντήσει κατά πόσο ο στρατός ενστερνίζεται και προετοιμάζεται ιδιαιτέρως στο πλαίσιο της φημολογίας για ένα ενδεχόμενο θερμό επεισόδιο μετά το δημοψήφισμα στην Τουρκία, ο συνταγματάρχης δήλωσε ότι «οι Τούρκοι δεν έχουν εμπιστοσύνη κι αυτό είναι κάτι που φάνηκε και κατά τη διάρκεια της εκεχειρίας του 1974». Καθαρά στρατιωτικά, συμπλήρωσε, «πρέπει να προσαρμοζόμαστε γιατί δεν έχουν εμπιστοσύνη».

Παρά τα όσα αναφέρουν οι πολιτικοί, συμπλήρωσε ο συνταγματάρχης, σαν στρατιωτικοί «λαμβάνουμε υπόψιν όλες τις στρατιωτικές ενέργειες των Τούρκων και τις σχετικές πληροφορίες».

«Έχουν γνώσιν οι φύλακες, για το θέμα αυτό», συμπλήρωσε ο συνταγματάρχης.

Δείτε εδώ: ΣΑΚΣ: Το ενωτικό δημοψήφισμα στην διαπαιδαγώγηση στρατιωτών

Keywords
Τυχαία Θέματα