Ιαχές πολέμου στη Συρία – Στο κόκκινο η ένταση ΗΠΑ – Ρωσίας

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε η αμερικανική επίθεση με πυραύλους Τόμαχοκ στη Συρία τα ξημερώματα της Παρασκευής, 7 Απριλίου.

Ρωσία και Ιράν καταδίκασαν την εν λόγω επίθεση. Οι ΗΠΑ, δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, ρίχνουν το μπαλάκι στη Ρωσία, κατηγορώντας τη Μόσχα για απραξία, που οδήγησε στη χρήση χημικών

από το καθεστώς Άσαντ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου ξεκαθάρισε ότι η Τουρκία δεν είναι σε θέση να επιλέξει μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, τονίζοντας, ωστόσο, ότι η Άγκυρα στηρίζει τις ΗΠΑ για τη συγκεκριμένη επίθεση στη Συρία.

Εκ διαμέτρου αντίθετο το κλίμα στο Ιράν, με τον πρόεδρο Χασάν Ροχανί να κατηγορεί τον Ντόναλντ Τραμπ ότι βοηθά τις τρομοκρατικές οργανώσεις στη Συρία.

Ο Ροχανί ζήτησε επίσης τη σύσταση ανεξάρτητης επιτροπής για την επίθεση με τα χημικά, λέγοντας ότι σύμφωνα με τον ΟΗΕ η Συρία δεν διαθέτει χημικά όπλα.

Οι πύραυλοι Tomahawk

Πρόκειται για πυραύλους οι οποίοι πετούν σε χαμηλό ύψος και για τον λόγο αυτό χτυπούν με περισσότερη ευκολία σταθερές εγκαταστάσεις, όπως ήταν και η στρατιωτική βάση που χτυπήθηκε την Παρασκευή. Οι πύραυλοι Tomahawk, εξάλλου, λόγω της κατασκευής τους, μπορούν να αλλάζουν πορεία, αποφεύγοντας έτσι την κατάρριψή τους.

Με πληροφορίες από το Euronews

Δείτε όλο το παρασκήνιο - Πώς ο Τράμπ "πάτησε το κουμπί"

Keywords
Τυχαία Θέματα