Χρυσές δουλειές κάνει το Airbnb στην Κύπρο

Χρυσές δουλειές φαίνεται ότι κάνουν οι κατοικίες και τα διαμερίσματα που διατίθενται μέσω της online υπηρεσίας Airbnb, καθώς, όπως δείχνουν τα στοιχεία, αυτές αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού Μαρίνο Μενελάου, ο οποίος μίλησε στην StockWatch, στην Κύπρο υπάρχουν περίπου 300 κατοικίες και διαμερίσματα, τα οποία διατίθενται μέσω της πλατφόρμας.

Ενδεικτικά,

μεγάλη κατοικία στην Πάφο εμφανίζεται να ενοικιάζεται προς €102 την ημέρα, διαμέρισμα στο Παραλίμνι ενός υπνοδωματίου προς €31 την ημέρα και διαμέρισμα στη Λευκωσία 3 υπνοδωματίων €61 την ημέρα.

«Είναι μία τάση που εξαπλώνεται με γεωμετρική άνοδο στην παγκόσμια αγορά, είναι ένα νέο προϊόν παρόμοιο με το all in inclusive», δηλώνει ο κ. Μενελάου, καθώς σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, μόλις ένας στους δύο τουρίστες που έρχονται στην Κύπρο επιλέγουν ως κατάλυμά τους κάποιο ξενοδοχείο.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι περίπου το 51,1% των τουριστών διαμένει σε ξενοδοχεία αστέρων, 24,7% σε συγγενείς και φίλους, 8,7% σε οργανωμένα διαμερίσματα και τουριστικά χωριά και 5% σε ιδιόκτητη κατοικία.

Σημειώνεται ότι το Airbnb αποτελεί μια πρωτοποριακή πλατφόρμα που επιτρέπει σε άτομα να μισθώσουν ή να νοικιάσουν διαμερίσματα, σπίτια ή ακόμα και δωμάτια στις οικίες τους.

Keywords
Αναζητήσεις
airbnb stin kypro
Τυχαία Θέματα