Ρεύμα σε όλα τα νοικοκυριά δίνει η ΑΗΚ για τα Χριστούγεννα

Ηλεκτροδότηση σε όλα τα νοικοκυριά, ανεξαρτήτως χρεών, θα παρέχει φέτος η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής της Αρχής για την περίοδο των Χριστουγέννων.

Έτσι, από την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016 μέχρι και τις 11 Ιανουαρίου 2017, καμία διακοπή ρεύματος δεν θα υπάρξει σε οικιακούς χρήστες, ενώ όσα νοικοκυριά έχουν υποστεί ήδη διακοπή, έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν ένα

αίτημα επανασύνδεσης για τη συγκεκριμένη περίοδο, έτσι ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις χριστουγεννιάτικες ανάγκες τους.

Όπως ανέφερε η Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ Χριστίνα Παπαδοπούλου, μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημέρι και κάτι» του ΣΙΓΜΑ, η Αρχή θα συνεχίσει να εφαρμόζει τη συγκεκριμένη τακτική όπως και τα προηγούμενα χρόνια, δίνοντας τη χαριστική περίοδο των δύο εβδομάδων στους πολίτες για να απολαύσουν τα Χριστούγεννα με την οικογένειά τους.

Όσον αφορά σε δημοσίευμα που θέλουν τα τιμολόγια της ΑΗΚ να εκτοξεύονται για το 2017 σε σύγκριση με το 2016, η κα Παπαδοπούλου ανέφερε ότι τα νούμερα που παρουσιάζονται βασίζονται σε «προβλέψεις» και όχι σε «δεδομένα».

«Οι προβλέψεις που είχαμε κάνει τον Ιούνιο του 2016, όταν ετοιμαζόταν ο προϋπολογισμός για το 2017, έδειχναν αύξηση στην τιμή του καυσίμου, η οποία επηρεάζει άμεσα την τιμή πώλησης της ηλεκτρικής ενέργειας», είπε, σημειώνοντας ότι αν οι προβλέψεις επαληθευτούν, τότε τα νούμερα θα ισχύσουν.

«Όπως φαίνεται, όμως, η αύξηση του καυσίμου δεν θα είναι τόσο μεγάλη τελικά», διευκρίνισε, προσθέτοντας ότι οι προβλέψεις είχαν γίνει βάσει των δεδομένων που υπήρχαν κατά την περίοδο κατάρτισης του προϋπολογισμού, που έδειχναν αύξηση.

Ερωτηθείσα κατά πόσο «έξω» μπορεί να πέσουν οι προβλέψεις, η κα. Παπαδοπούλου ανέφερε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να προϋπολογιστεί επακριβώς η τιμή του καυσίμου για το μέλλον, καθώς αυτή επηρεάζεται από την τιμή πετρελαίου στη διεθνή αγορά. «Όπως δείχνουν τα νούμερα, όμως, οι αυξήσεις δεν θα είναι τόσο μεγάλες όσο προϋπολογίστηκαν», κατέληξε.

Follow @Christos_mich

Keywords
Τυχαία Θέματα